Loose Tooth: Zarazni indie pop

  306

  Loose Tooth

  Keep Up

  Datum izdanja: 03.08.2018.

  Izdavač: Milk! Records

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Keep On
  2. You Say
  3. All The Colours Gone
  4. Butterknife
  5. Asteroid
  6. In The Morning
  7. Will You Evolve
  8. Bad One
  9. Moonshine
  10. You Want It
  11. Miss You

  Onako, iz vedra neba, preslušavajući neke YouTube linkove, naletio sam na zabavan trojac iz Melbournea imena Loose Tooth i njihov video za pjesmu “Keep Up”. Ako to nije indie pop pjesma godine, onda ne znam što bi bilo…

  Bend je nastao 2012. kad su dugogodišnje prijateljice Etta Curry i Nellie Jackson sanjale da naprave bend, pa su pozvale još jednog prijatelja Luca Dawsona da zajedno rade muziku. I tako su nastali Loose Tooth koji iza sebe imaju EP “Saturn Return”, da bi “Keep Up” bio njihovo prvo puno izdanje.

  Muziku podržava

  Kao što sam već najavio, Loose Tooth su indie pop bend čija gitara pruža predivne melodije, a vokalne harmonije su jedan od glavnih temelja zaraznosti pjesama. Tako dobivamo cijeli niz vrlo prpošnih pjesama kojima je teško odoljeti, a neke, poput spomenute “Keep Up” koja ujedno i otvara album, počet ćete i nesvjesno pjevušiti.

  Ostatak albuma je nešto različitijeg karaktera, iako većinom se pjesme nalaze u dobro poznatom teritoriju indie popa kakvog više manje rade Belle & Sebastian i srodni bendovi. Tako “You Say” me podsjeća na garažni rock The Detroit Cobras i refren u stilu The Concretesa, bas u “Butterknife” djeluje da je posuđen od neke Pixies pjesme, “Asteroid” bih usporedio s nekom pjesmom ‘sjevernjaka’ poput Shout Out Loudsa…

  Generalno, na kraju ljeta dobio sam jedan od najboljih ljetnih albuma (znam, sam sam kriv što sam ga skužio mjesec i pol dana kasnije) koji će me i u narednim jesenskim danima podsjećati na sve blagodati sunčanog vremena i morskih zanimacija.

  ‘Down Under’ se još jednom pokazao kao odlično mjesto za potražnju nove glazbe. Toliko su udaljeni, da su vrlo malo zastupljeni kod nas, pa mi je zato drago svako malo skoknuti do stranica Milk! Recordsa (matični diskograf Courtney Barnett i Jen Cloher) jer me često obraduju svojim izdanjima. “Keep Up” Loose Tootha svakako spada u tu kategoriju.

  Muziku podržava