Kad ti ego udari u glavu…

  2551

  50 Cent

  Curtis

  Datum izdanja: 12.09.2007.

  Izdavač: Shady Records / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro
  2. My Gun Go Off
  3. Man Down
  4. I’ll Still Kill feat. Akon
  5. I Get Money
  6. Come & Go feat. Dr. Dre
  7. Ayo Technology feat. Justin Timberlake & Timbaland
  8. Follow My Lead feat. Robin Thicke
  9. Movin’ on up
  10. Straight to the Bank
  11. Amusement Park
  12. Fully Loaded Clip
  13. Peep Show feat. Eminem
  14. Fire feat. Nicole Scherzinger & Young Buck
  15. All of Me feat. Mary J. Blige
  16. Curtis 187
  17. Touch the Sky feat. Tony Yayo

  Treći studijski album i apsolutno ništa se nije promijenilo. Bahatost, egoizam, besmisleno nabacane rime… Najjednostavniji način da opišem posljednji studijski album 50 CentaCurtis“.

  Čovjek je isprva bio obični ‘gangsta’, a sad je postao ‘profinjeni gangsta’. Bar tako djeluje cijeli album i sve (lovačke) pričice o kojima u svojim pjesmama govori. A priča zaista ima raznoraznih.

  “Curtis” otvaraju pjesme u kojima Fifty uglavnom prijeti svima koji ga krivo pogledaju da će ih ubiti (“Mad Down“), a u tome mu se pridružio i Akon, koji sa svojim glasićem također pokušava biti opaki, nabrijani reper (“I’ll Still Kill“).

  Gostujućih imena, naravno, ne nedostaje, pa su se tako uz spomenutog Akona na albumu našli i Justin Timberlake i Timbaland u pjesmi “Ayo Technology“. Justin i Timbo tvore odličan duo, koji zna i može napraviti bombu od pjesme, ali u ovoj kombinaciji s 50 Centom nastao je pjesmuljak kojeg nosi samo Timbov smisao za beat i melodiju.

  Muziku podržava

  U nastavku albuma Pola Dolara se malo primirio, i nakon što je svima dovoljno priprijetio, bacio se na zavođenje djevojaka. Tako slijede nešto laganije melodije, u kojima Fifty hvali svoja ‘prirodna bogatstva’ (“Amusement Park“), pa zavodi gostujuću Nicole Scherzinger (“Fire“), a s Mary J. Blige je složio jednu od kvalitetnijih pjesama na albumu (“All of Me“).

  Osim samog 50 Centa, na produkciji su radili Dr. Dre, Eminem i Timbaland. Da, dosta gostujućih imena i glazbenih suradnji, ali time nije dobiveno ništa posebno.

  Hvalisanje, veličanje samog sebe i to je više-manje to. Idealan album za sve egotripere, od 7 do 77 godina.

  Muziku podržava