I’m Sexy and I Know it…

  2663

  LMFAO

  Sorry for Party Rocking

  Datum izdanja: 21.06.2011.

  Izdavač: Interscope / Universal Music

  Žanr: Disco, Elektronika, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Roch The Beat II
  2. Sorry For Party Rocking
  3. Party Rock Anthem (Ft. Lauren Bennett And Goonrock)
  4. Sexy And You Know It
  5. Champagne Showers (Ft. Natalia Kills)
  6. One Day
  7. Put The A$$ To Work
  8. Take It To The Hole (Ft. Busta Rhymes)
  9. We Came Here To Party (Ft. Goonrock)
  10. Reminds Me Of You (With Calvin Harris)
  11. Best Night (Ft. Will.I.Am, Goonrock And Eva Simons)
  12. All Night Long (Ft. Lisa)
  13. With You
  14. Hot Dog
  15. I’m In Miami Bitch
  16. Shots (Ft. Lil Jon)

  …ili u podnaslovu ‘O shit, Dr. Alban is in tha house… Again’. Nakon preslušavanja albuma “Sorry for Party Rocking” više nemam dilema za najgori album u 2011. jer čisto sumnjam da netko može izdati nešto gore od ovog.

  Euro-pop, disco-pop i slični žanrovi trebaju ostati zakopani duboko pod zemljom jer i u njihovom zenitu popularnosti nisu bili ništa više od jednokratne upotrebe. Danas, dvadesetak godina kasnije, imamo ponovni pokušaj oživljavanja nečeg što zapravo nikad nije moglo niti opstati, pa tako neće niti LMFAO uspjeti renovirati mrtav žanr.U čemu je točno fora… Bend je piknuo jedan hit i potom ga obradio na tisuću načina i pri tome izdao album “Sorry for Party Rocking”. Sorry dečki, ali teško će ovo netko popušiti jer je sve čisti plagijat Dr. Albana, Mr.President i sličnih, samo na još iritantniji način. Možda da su si i oni uzeli neku titulu poput ranije navedenih, možda bi i bili po nečemu posebni, ali za ovaj album treba imati živaca i živaca.

  Ubitačni beatovi samplirani na način struganja po željezu (stvarno ne mogu drugačije opisati ovaj pokušaj stvaranja glazbe) s repanjem kojeg bolje može interpretirati bilo koji osnovnoškolac oslonci su benda LMFAO što donosi niz prejeftinih pjesama koje su, da bi dobile na težini, obogaćene lošim trance dionicama.

  Pokušat ću ući u poantu stihova. ‘Move yo’ feet onto the floor start the freak and drink some mo’, And drink some more, and drink some more, and drink some more, and drink some more, and drink some more, and drink some more…’ ili ‘When I walk in the spot, this is what I see, Everybody stops and they staring at me I got passion in my pants and I ain’t afraid to show it I’m sexy and I know it…’

  Muziku podržava

  Ja ih ne kužim.

  Sve se svodi na ‘ajmo se napiti i rokati do jutra. I tako iz pjesme u pjesmu s malim varijacijama na temu. Možda je greška u meni što sam odavno prošao tinejdžerske dane i poantu izlaska vikendom gdje se moraš ‘ubiti’ da ti bude dobar provod, ali sumnjam jer ovo je preloše, prejednostavno, bez imalo truda u cijeloj priči, čisto kopiranje samih sebe i svog najvećeg (čitaj jedinog) poluhita.

  Inače, najveća ironija od svega je što su LMFAO pronašli diskografa koji je odlučio objaviti “Sorry for Party Rocking” jer ova dječja muzika ne može lako biti kupljenja od djece jer je na njoj zalijepljena ona famozna naljepnica ‘Parental Advisory Explicit Content’. Za koga je onda izdan album? Za ljude koji žale za onim vremenima? Oni će sigurno radije slušati već spomenutog Dr. Albana nego ovo, oprostite na izrazu, sranje.

  Postoji cijeli niz bendova koji kroz humor uspiju dočarati dozu zabave, poput Ivana Hrvatske kod nas ili The Lonely Islandsa u Americi, a LMFAO su miljama daleko od njih. Njihova iritantna pojava začinjena je još iritantnijim pjesmama koje može napraviti doslovno bilo tko. Nešto malo pokrasti i izmiksati te tome nalijepiti prvo što ti padne na pamet kao tekst…

  Nadam se da nas više nitko neće maltretirati s ovakvim stvarima, iako možda to i nije loše ako si u stanju u kakvima su oni u svim svojim pjesmama. Tada guzica i ekstremiteti počnu sami od sebe plesati zbog čega svi dobiju krila i misle o sebi isto ono što i LMFAO misli – ‘I’m sexy and I know it’.

  Muziku podržava