Sting ponovno bode

  1027

  Sting

  57th & 9th

  Datum izdanja: 11.11.2016.

  Izdavač: Interscope / Universal Music

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. I Can’t Stop Thinking About You
  2. 50,000
  3. Down, Down, Down
  4. One Fine Day
  5. Pretty Young Soldier
  6. Petrol Head
  7. Heading South On The Great North Road
  8. If You Can’t Love Me
  9. Inshallah
  10. The Empty Chair

  Od omiljenijih savjeta koje glazbenici, pa i glazbeni novinari mogu i žele davati jesu: “Nemojte biti u zoni komfora. Poduzimajte rizike i idite u neistraženo”.

  Ili slična varijacija na temu. Sting je, hvala na pitanju, istraživao. Sjećamo se njegovih epohalnih ploča s lutnjom ili world music eksperimenata. Nekim ljudima naprosto neke stvari idu bolje od drugih, a Sting je, bez obzira na zlobne jezike diljem svijeta, još uvijek u klubu privilegiranih koji s par akorda, strofa, refrenom i tri minute može ispričati suvislu pop-priču i “57th & 9th” pokazuje upravo to. Je, Sting je veteran, već mu tuče šezdeset peta(!), no zvuči tridesetak godina mlađe, odnosno, da izbacimo iz jednadžbe ove nepoštene stereotipe o starijima, zvuči kao da ima što za reći da će puknuti ako to ne kaže. Već na samom početku nas čeka razbijalica “I Can’t Stop Thinking About You“, pa režeća U2-ovska “50,000” i slušatelj se već fino počinje zabavljati, jer i “Down, Down, Down” evocira taj pomalo zaboravljeni ushit kad se čuje jednostavna pop-pjesma. One Fine Day” je fina i dostojna posveta The Beatlesima, a “Pretty Young Soldier” nekako nije zaživjela, unatoč obilju dobrih namjera. Druga polovica albuma je nešto slabija, s “If You Can’t Love Me This Way” kao istinskim bljeskom.

  Zapravo, teme koje su zaokružene rockom, gitarama i bukom se doimaju nešto zaokruženije nego ostatak albuma, što samo govori kako je dobar rock falio Stingu i dobar Sting falio rocku. Vidjelo se to na koncertu u zagrebačkoj Areni prije 4,5 godine u sklopu turneje “Back To Bass” kad je Sting vrlo energično prolazio kroz svoje staro zlato i sada je Stingov povratak rocku u potpunosti zaokružen.

  “57th & 9th” je album s glavom, repom i autorskim nervom koji će mnogim prezirateljima Stinga oduzeti pokoji argument iz ruke.

  Muziku podržava