Illuminati Hotties: Indie pop album godine

  589

  Illuminati Hotties

  Kiss Yr Frenemies

  Datum izdanja: 11.05.2018.

  Izdavač: Tiny Engines

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Kiss Yr Frenemies
  2. (You’re Better) Than Ever
  3. Shape of My Hands
  4. Cuff
  5. For Cheez (My Friend, Not the Food)
  6. Paying Off the Happiness
  7. Patience
  8. The Rules
  9. boi
  10. Pressed 2 Death
  11. Declutter

  Ako sam dobro shvatio, Sarah Tudzin je iskusna glazbenica/producentica koja je surađivala s mnogim glazbenim veličinama različitih žanrova, od Beach Housea do Mecklemorea. Konačno je odlučila uzeti gitaru i snimiti debi album pod umjetničkim imenom Illuminati Hotties. Koji pogodak!

  Illuminati Hotties je, kao i u mnogim drugim slučajevima, bend kojem je alfa i omega jedini konstantni član upravo zaigrana Sarah. Već prošloga ljeta su vani imali zarazan singl vani “(You’re Better) Than Ever”, a cijeli album zvuči kao lijepa, zarazna i vrlo zaigrana indie pop priča u kojoj su ljubav i svi ljubavni problemi pokretači inspiracije.

  Muziku podržava

  U jedan trenutak punkoidan i veseli, već u sljedećem trenutku sve se uspori u (pre)laganu baladu koja se iznenada presijeca žestokom bukom… To su svi detalji koji jasno pokazuju da je Sarah pomno radila na ovom album i imala jasnu viziju kako to treba na kraju zvučati. Konačan rezultat zato i ne treba čuditi jer po meni je ovo jedan od boljih, ako ne i najbolji indie pop albume godine.

  Naslovna “Kiss Yr Frenemies” je svojevrsni retro intro koji malo vuče na miks Buddyja Hollyja i The Ronettes u baladnom obliku, pa se to pretvori u hitoidnu “(You’re Better) Than Ever” koja podsjeća na rane radove Kate Nash ili Ide Marie. “Shape of My Hands” je još jedan radiofonični hit, “Cuff” je balada koja dobije obrat u sredini, dok me s “For Cheez (My Friend, Not the Food)” podsjetila na Reginu Spektor, samo što je ovdje gitara, a ne klavir u prvom planu.

  Ako se pitate kako bi Weezer mogao zvučati da je na čelu pjevačica, a ne Rivers, tad je prilika poslušati “Paying Off the Happiness”, a do kraja još svakako treba istaknuti odličnu “Pressed 2 Death” u kojoj se lijepo poigrava stihovima poput “I wrote a song on your guitar and it sounds like/You wrote a song on my guitar and it sounds like shit”, dok refren jasno govori “You only like me when I’m sad/You only want me when I’m feelin’ bad”. Ljubav je pukla, zar ne?

  “Kiss Yr Frenemies” su najprpošnije 33 minute indie popa koje možete čuti u ovoj godini. Sve je jednostavno posloženo, od bržih pjesama na početku preko laganih balada u drugoj polovici albuma do egzekucije na samom kraju. Album je praktički bez mane i kad se jednom presluša, teško mu je odoljeti još koji put…

  Muziku podržava