Igra lovice

  2553

  Dredg

  Catch Without Arms

  Datum izdanja: 20.06.2005.

  Izdavač: Interscope / Aquarius Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Ode To The Sun
  2. Bug Eyes
  3. Catch Without Arms
  4. Not That Simple
  5. Zebraskin
  6. The Tanbark Is Hot Lava
  7. Sang Real
  8. Planting Seeds
  9. Spitshine
  10. Jamais Vu
  11. Hung Over On A Tuesday
  12. Matroshka (The Ornament)

  Kako je to igrati se lovice bez ruku? Na to pitanje, a i još poneka, pokušat će vam odgovoriti ovaj kalifornijski bend, pomalo neobično nazvan – Dredg, svojim trećim studijskom izdanjem. Ono od čega ovaj album neće sigurno pobjeći, zasigurno su usporedbe s Deftonesima, U2 te, možda čak i, Tool ili A Perfect Circle.

  Naime, vješto složena mješavina alternativnih rock/metal pravaca ukomponiranih u popastičnije i lagane, ljepljive refrene, čini ovaj album dovoljno kompetentnim da bi zadovoljio i one nešto profinjenijeg ukusa.

  Catch Without Arms” između ostalog je konceptualan album u svim slojevima, a ono što najviše privlači pažnju kada primite album u ruke je doista upečatljiv artwork bogat simboličkim i religioznim elementima kako bi se bolje dočarala sama glazba. Produkcijsku palicu albume preuzeo je poznati producent Terry Date, koji se osim što je poznat po suradnji s Deftonsima, pojavljivao na istom mjestu na nekim od kultnih albuma bendova poput Mother Love Bone, Sondgarden, Pantere…

  Sve u svemu, kvalitetan uradak benda koji bi mogao, ako ne uzmemo u obzir popularnu tezu o ‘prva tri albuma’, postati malo veći i cjenjeniji u alternativnim krugovima. No, da bi to postao, a i osvojio najvišu ocjenu, morat će poraditi na nekim klišejima koji se pojavljuju na albumu zajedno s pomalo infantilnim tekstovima. A do tada – vrlo dobar, četiri.

  Muziku podržava