Domaća metal pobjeda

  2295

  Inciter

  Incite This Live

  dvd

  Datum izdanja: 01.01.1970.

  Izdavač: Inciter Media

  Žanr: Alternative, Groove, Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Salvation
  2. Nothing To See
  3. Believer
  4. Take It Out
  5. Unite
  6. Freedom In Your Mind
  7. World Collapse
  8. All I Had
  9. Lifeless
  10. Open Your Eyes
  11. Inside This Life
  12. Washed Away
  13. The Blackest Day

  Svi koji imaju ikakve veze s metal muzikom i bar pokoji put su se zaputili na neki srednje velik koncert po nekom od naših klubova, kad tad su se susreli s imenom Inciter.

  Prvo je to bila simpatična mladolika ekipa kojima su svi tepali ‘Metallica tribute’, a onda su na red došla i gostovanja, odnosno ‘predgrupiranje’ cijenjenim imenima koja su punila Boogaloo, Močvaru i slične klubove. Upravo u Močvari leži Inciterova povijest. Klub u kojem se osjećaju kao doma i klub u kojem su prošle godine proslavili svoj jubilej.Negdje tamo u ožujku 2010. proživljavali su najbolje dane svoje karijere, koja je tada taman navršavala okruglih deset godina. Napunili su klub frendovima i poznanicima i odlučili promovirati svoj novi album “Salvation”. Sada, taj nastup stoji ovjekovječen na DVD izdanju “Incite This Live“.Vidi se da je to danas bend, bendčina koja ima glavu i rep i bend koji ima koncertno iskustvo da se ‘usereš’. I ne samo da su složili albume kakve rijetki u ovim našim granicama imaju, već su sve skupa bacili i korak dalje – na DVD. Dakle, ovaj svoj “uobičajeni” koncert dodatno su podebljali potrebnim pomagalima. Nekih četiri ili pet kamera popratilo ih je dok su proletjeli kroz svoje vrhunce. Za jednu Močvaru i potrebe ovakvog DVD-a – sasvim dovoljno.

  Ono što na trenutke čudi je sami audio mix. Dok je bend pokriven u rangu bilo kojeg svjetskog benda, pjesme pršte nekako previše iz mix pulta, a premalo iz prostora publike. Zato se ovdje ni ne može točno razaznati skandiranje nakon povika “Ajmo svi!“. Uz tu super svirku fali malo širine i topline. Ma, u biti – koje fakin topline?! Ovo je metal!

  Muziku podržava

  I takav je koncert. Od samog početka s naslovnom “Salvation”, preko singla “Nothing To See” (koja ovdje ima i spot) i nekoliko osobnih highlighta koncerta – “Believer” i “Open Your Eyes“.

  Metallica ih je sigurno odgojila, ali sada tu ima puno Machine Heada i sličnih. Sve skupa na koncertu pokazuje snagu i moć zbog kojih bi se moderni thrash bendovi (kao necijenjeni Bullet for my Valentine) trebali neke stvari zapitati.

  Inciter je sada samo prenio svoje znanje na okolne kauče od kuda je udobnije ovo pogledati, ali i dalje će pravi doživljaj biti onaj – uživo. Do sljedećeg albuma – devil horns in the air!

  Muziku podržava