Amerika ima novog pop vladara

  2484

  Justin Timberlake

  FutureSex/LoveSounds

  Datum izdanja: 11.09.2006.

  Izdavač: Jive / Menart

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. FutureSex/LoveSound
  2. SexyBack feat. Timbaland
  3. Sexy Ladies/Let Me Talk To You
  4. My Love feat. T.I.
  5. LoveStoned/I Think She Knows
  6. What Goes Around
  7. Chop Me Up feat. Timbaland & Three 6 Mafia
  8. Damn Girl feat. will.i.am
  9. Summer Love
  10. Until The End Of Time
  11. Losing My Way
  12. (Another Song) All Over Again

  Malo je onih izvođača koji su nekada bili članovi vrlo popularnih boy-bendova, a danas su izgradili još uspješniju samostalnu glazbenu karijeru. Izdvojila bih dvojicu takvih, s jedne strane Atlantika to je Robbie Williams (ex-TakeThat član), a s druge strane nešto mlađi Justin Timberlake.

  Justin je nekada bio član ultra-popularnog boy benda *NSYNC, koji su žarili i palili srca brojnih tinejdžerki diljem svijeta, a slomili ih kada su najavili razlaz grupe. Na sreću ili nažalost, nisam bila jedna od njih, ‘moj grijeh’ su bili Backstreet Boys. Eto, i to sam priznala.

  Većina članova ovog boy-benda započela je samostalnu karijeru, no od svih se najviše istaknuo Justin, i u solo vodama doživio još veći uspjeh nego što je to bilo sa *NSYNC-om.

  Četiri godine nakon albuma prvijenca “Justified” izašao je i Justinov drugi samostalni studijski album – “FutureSex/LoveSounds“. Ako ovaj prvi album pamtite po brojnim pop pjesmuljcima, tu i tamo ukrašenim r’n’b prizvukom, što se može zahvaliti produkcijskom timu The Neptunes, “FS/LS” će vas itekako iznenaditi.

  Muziku podržava

  Puno nabrijaniji, zreliji, te orijentiran isključivo na kvalitetan r’n’b, ovaj album u potpunosti odvaja Justina od ‘boy-bendovskih glazbenih korijena’. A te pohvale idu ponajviše glavnom producentu – Timbalandu, koji nakon velikog uspjeha s Nelly Furtado, ima namjeru unijeti još više nemira u već pomalo utihnule i smirene r’n’b vode.

  Taj Justinov odmak već se dao naslutiti s prvim hit singlom “SexyBack“, koji je itekako vratio ‘sexy sound’ u pjesme, a također i ‘sexy moves’ na plesne podije. Odmah nakon njega, uslijedio je nešto laganiji, no jednako kvalitetan singl “My Love“, gdje je gost rapper T.I.

  Osim njega, na albumu gostuju još i Three 6 Mafia, te ‘sveprisutni’ will.i.am, u vrlo plesnoj i zaraznoj pjesmi “Damn Girl“. will.i.am također potpisuje i jedan djelić produkcije albuma, a tu mu se također pridružuje i Rick Rubin, koji je bio zadužen za vrlo laganu stvar “All Over Again (Another Song)“. Ovo nije ujedno i jedina lagana stvar na albumu, no ipak prevladavaju kvalitetni i plesni r’n’b ‘glazbeni radovi’, što je veliki plus.

  Usudila bih se reći da je pop/r’n’b kraljevstvo dobilo novog princa. Ako je svjetski pop kralj Michael Jackson, na europskom kontinentu titulu pop princa smatram da zaslužuje Robbie Williams. S druge strane Atlantika ovome kraljevstvu pridružio se Justin Timberlake. A tko će naslijediti tron – živi bili pa vidjeli…

  Muziku podržava