Album s kojim Macy gubi korak

  1801

  Macy Gray

  The Trouble With Being Myself

  Datum izdanja: 15.07.2003.

  Izdavač: Sony / DOTC

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. When I See You
  2. It Ain’t The Money
  3. She Ain’t Right For You
  4. Things That Made Me Change
  5. Come Together
  6. She Don’t Write Songs About You
  7. Jesus For A Day
  8. My Fondest Childhood Memories
  9. Happiness
  10. Speechless
  11. Screamin’
  12. Every Now And Then

  Od samih početaka svoje karijere, Macy Gray je izgradila neki samo sebi svojstven stil koji se ne uklapa u uobičajene kalupe glazbene scene. Unikatnom ju čini i njen specifičan glas (negdje sam pročitao da zvuči kao da je natopljen whiskeyem, obratite pažnju na to), kao i stil pjevanja.

  Iako nikada nije imala neki hit velikih razmjera, ipak kada se spomene njeno ime, prvo što pada na pamet je stvar “I Try” iz 1999. godine s kojom se probila na sceni.

  Na trećem studijskom albumu “The Trouble With Being Myself” Macy Gray i dalje njeguje svoj prepoznatljivi glazbeni izričaj, što znači da će ljubitelji pop glazbe sa snažnim utjecajem rhytm & bluesa sigurno biti zadovoljni. Album se više-manje uspješno nastavlja na prethodna dva, iako je kvalitetom slabiji od njih.

  Svi oni koji su slušali prijašnje radove, uglavnom mogu pretpostaviti što će dobiti ovim, dok onima koji će se ovim albumom po prvi puta susresti s ovom pjevačicom preporuka, pažljivo s njime.

  Muziku podržava

  Naime nakon prve polovice i laganog oduševljenja, tempo i kvaliteta rapidno padaju i pjesme za koje ste maloprije sami sebi konstatirali da su iznenađujuće dobre, postaju ipak malo naporne i nezanimljive. Upravo ta prva polovica albuma sadrži dosta argumenata da se svidi i široj masi slušateljstva, dok će za onu drugu vjerojatno više strpljenja i razumijevanja imati jedino Macyni ljubitelji.

  Uvodna “When I See You“, slobodno se može reći najbolja je stvar i ona ovome albumu znači ono što je u ovome tekstu već spomenuta “I Try” za prvijenac “On How Life Is” ili što je “Sexual Revolution” za album “The Id”, koji je slijedio.

  Od ostalih treba izdvojiti odličnu ljubavnu baladu “She Ain’t Right For You“, “Come Together” ili možda duhovitu “She Don’t Write Songs About You“, dok preostale kvalitetom zaostaju za spomenutima.

  Sumnjam da će ovim albumom Macy Gray pridobiti nove obožavatelje, ali isto tako one stare neće izgubiti. A da je Macy pomalo ekcentrična, pokazuje i omot albuma na kojem se slikala gola, doduše s rukama na strateškim mjestima. Tko zna, da je kojim slučajem išla do kraja, možda bi stekla neke nove poklonike.

  Muziku podržava