Advent 2019. – objava će se ažurirati (organizatori, svoje nam programe pošaljite na info@muzika.hr)

Pijuckanje kuhanog vina, uživanje u fritulama, germknedlama i ostalim delicijama koje iskaču iz kućica za vrijeme Adventa uvijek je ljepše uz glazbenu pozadinu. Kako bi bio spreman na nadolazeće dane, pripremili smo ti vodič za koncerte za vrijeme Adventa – jer je hladnije dane lakše podnositi kada možemo cupkati u ritmu benda koji nam uljepšava blagdanske dane.

Zagreb

EU Advent 

Muziku podržava

Nakon što su na Europskom trgu koncerte imali Detour i Crazy P, na EU Adventu koncerte će još imati Luce (14.12.), beogradski kantautor Ilija Ludvig (21.12.), a zadnji vikend u prosincu (27.12.) rezerviran je za Meritas. Svi koncerti počinju u 21 sat, a za uvertiru u koncerte bit će zaduženi Valentino Božić i Sanjin Kaštelan. Osim navedenih koncerata, petkom će se u sklopu “Social Grillinga” održavati Silent Disco, a nedjeljom program “Kontrapunkt & Imogen”. U sklopu njega, za DJ pultom izmjenjivat će se Dus, Ilija Rudman, Alen S, Antonio Zuza, Zak i Eddy Ramich.

Fuliranje

I ove godine Fuliranje na Strossmayerovom trgu nudi pregršt glazbenog sadržaja. U subotu 14.12. dolaze bubnjar Jimmy Brown i pjevač Gilly G. iz legendarnog benda UB40. Malo tko ne zna za pop/reggae hitove UB40-a, kao što su “Red Red Wine” i “I Got You Babe”. Prije dvojca, koji će stupiti na stage u 20 sati, prisutne će zagrijati DJ iz Birminghama Danny Kane. Osim njih, treći tjedan s pozornice na krovu Rakijarnice svoje će kombinacije beatova miksati: Joe Pandur Duo (12.12.), kojima je ovo debi na Fuliranju, Sergio (12.12.), dvojac iz Adriatic Coastinga, Sergej Snooz (15.12.), Tropilectic Stereo (16.12.), Pytzek (17.12.) i Yves Taquet (18.12.), a kuratori glazbenog programa na Fuliranju su dečki iz agencije Adriatic Coasting, Pepi i Nick. Više doznaj na FB eventu.

Stross

Na ovogodišnjem Adventu na Štrosu od izvođača se ističu Pavel (11.12.), Drago Diklić (12.12.), Filmmusicorkestar (13.12.), Stjepan Jimmy stanić (17.12.), Detour (18.12.), La papa (29.12.) te Positivo, kojem je pripala čast da isprate Staru godinu. Uz navedene, tu su još Zagreb Balkan Jazz Band (16.12.), Kraljevi ulice (19.12.), Sacher band (20.12.), Gelato sisters (23.12.) i mnogi drugi. Detalje o Adventu na Strossu možeš pogledati na linku.

Maksimir

Maksimirski Advent također se može pohvaliti s glazbenom ponudom. U petak 13.12. na rasporedu je DJ program “Briljantin” by Robert Mareković od 19 do 22 sata, 14.12. DJ program “Glam rock” by 2KULDJ’s, a 15.12. rezerviran je za koncert benda MOKA. Raspored koncerata u ostatku mjeseca nije još objavljen, no ako želite biti u toku sa zbivanjima, bacite oko na link.

 

Šibenik

Adventura

Šibenski Advent u ponudi ima kvalitetan glazbeni program na dvije pozornice. U Šibenik tako dolaze Zemlja gruva, Vesna Pisarović, Zdenka Kovačiček s Greenhouse Blues Bandom, Detour, Jelena Radan i Meritas, Jonathan, Mr.Lee & IvanaSky, Aklea Neon, a uz njih će nastupiti i tribute bendovi Stereo Deficit (Arctic Monkeys Tribute) i ABBA Real Tribute. Doček Nove u Šibeniku će začiniti Stereo MC’s, Sassja, Neno Belan & Fiumensi, Cubismo i DJ Kristijan Molnar. Više o Adventuri doznaj na linku.

Orahovica

Božićno rokanje

Zimski festival u srcu Slavonije “Božićno rokanje” slavi  desetu godišnjicu. Jubilarno izdanje proći će uz M.O.R.T., Detmeć, Kandžiju i Gole žene, The Muddy Breakdown i Ribe. Koncerti će se održati u kino dvorani u Orahovici 20. i 21. siječnja, a više o koncertima doznaj na FB eventu.

 

Muziku podržava