Advent na Europskom trgu donosi niz primamljivih glazbenih imena. Čak i ako vam se kosa diže na glavi od riječi “advent”, EU Advent mogao bi vas privući zanimljivom glazbenom ponudom, koju čine Detour, Luce, Ilija Ludvig, Meritas te britanski elektronički sastav Crazy P.

Serija koncerata na Europskom trgu starta već u subotu, 30. studenog u 20:30 sati, koncertom Detoura. Elektro-akustični pop bend, kojeg cijene i mainstreameri i alternativci, na sceni je već gotovo četrnaest godina. Njihovim koncertom, otvorenje EU Adventa proći će uz njihove dobro poznate stvari “Zaljubila sam se”, “Snijeg”, “Plešem sama”, “Mjesec” i druge, kao i uz nove singlove s aktualnog petog studijskog albuma “Ima i nema” te “Slike o našim danima”.

Subota 7. prosinca bit će rezervirana za Crazy P, nekoć poznati i kao Crazy Penis, elektronski bend iz Nottinghama koji kombinira disco, funk, deep house i downtempo. Publiku na Europskom pokrenut će i zagrijati svojim energičnim repertoarom, u kojem će se naći “Heartbreaker”, “Never Gonna Reach Me”, a možda se nađe i “There’s a Better Place”, pjesma koja koristi sample iz pjesme “Pure Imagination” iz filma “Willy Wonka & the Chocolate Factory” iz 1971. godine.

Tjedan dana nakon, 14. prosinca, kantautorica Luce priredit će svoj hommage divama pod nazivom “Drugo lice Luce”. “Pozdrav svim čitateljima, ovim putem vas pozivam da dođete u što većem broju na Europski trg 14.12. jer pripremamo za vas glazbenu poslasticu sa soul divama, poput Arethe Franklin, Ette James, Nine Simone, Dinah Washington i tako dalje pa dođite da se družimo, plešemo i pjevamo zajedno”, poručuje vam Luce.

Beogradski kantautor Ilija Ludvig stupit će na pozornicu na Europskom trgu 21. prosinca. Osebujni izvođač s underground beogradske scene mnoge je zadobio svojim nastupima, koji su simbioza stand-upa te blues/country svirke.

Zadnji vikend u prosincu koncert će na EU Adventu održati Meritas. Meri Jaman i Anita Valo nedavno su objavile singl “Radi nas”, a malo čarolije na Europskom trgu posipat će svojim pjesmama koje su se vrtjele radijskim i televizijskim eterom, kao što su “Odjednom ti”, “Ova ljubav” i “Budim se”.

Svi koncerti počinju u 21 sat, a za uvertiru u koncerte bit će zaduženi Valentino Božić i Sanjin Kaštelan. Osim navedenih koncerata, petkom će se u sklopu “Social Grillinga” održavati Silent Disco, a nedjeljom će se održavati program “Kontrapunkt & Imogen”. U sklopu njega, za DJ pultom izmjenjivat će se Dus, Ilija Rudman, Alen S, Antonio Zuza, Zak i Eddy Ramich.

Za kvizomane, srijedom će se u 19 sati organizirati “Kvizni režim”, kojeg će voditi Silvije Pleština te njegova desna ruka, DJ i glazbeni urednik Davor Frajman. Nadalje, na Europskom trgu bit će i doček Božića te Nove godine u elektronskom điru, a uz to će svaki dan na EU Adventu biti i gastronomskog, kulturnog i zabavnog sadržaja. Više o EU adventu doznaj na FB eventu.

 

Muziku podržava