Josh Klinghoffer, koji je najpoznatiji po svom radu za Red Hot Chilli Peppers, ušao je u turnejsku postavu grunge velikana Pearl Jam. Svoj je prvi nastup za ništa manje slavni bend od svog bivšeg održao u New Jerseyu na Sea.Hear.Now festivalu. Setlista je na njegovom debitantskom nastupu sadržavala dvadesetak pjesama među kojima su bile čuvene “Even Flow”, “Alive” te “Quick Escape” koju su izvodili kao tribute nedavno preminulom bubnjaru The Rolling Stonesa, Charlieu Wattsu. Josh Klinghoffer u bendu je zadužen za gitaru, udaraljke i back vokale.

Klinghoffer je u Peppersima bio od 2007. do 2019. godine. U njegovom se razdoblju djelovanja za bend ističe podatak da je promoviran u najmlađeg člana Rock And Roll Hall Of Fame kad je imao 32 godine. Iako je ostavio pozitivan utjecaj na bend, nakon povratka Johna Frusciante, inače glavnog gitarista benda, zamoljen je da ga napusti što je on i učinio. Iz Peppersa je otpušten u prosincu 2019.

Turneja na koju će Klinghoffer krenuti s Pearl Jamom zove se “Gigaton”, a ona će ujedno biti promotivna za istoimeni album koji je izašao prošle godine. Diljem Sjedinjenim Američkih Država, s Klinghofferom u redu, izvodit će nove, ali i stare pjesme. Podsjetimo, ovo nije prva poveznica Pearl Jama i Red Hot Chilli Peppersa. Osim Klinghoffera, prvi bubnjar RHCP-a Jack Irons neko je vrijeme proveo među članovima Pearl Jama.

0 Shares
Muziku podržava