Više od 40 godina nakon objavljivanja, pjesma “Bohemian Rhapsody” je dosegla dijamantnu nakladu, što čini Queen prvim britanskim bendom koji se može pohvaliti ovim postignućem.

“Ovo su nevjerojatne vijesti. U ovakvim trenucima moram se uštipnuti kako bih bio siguran da je ovo stvarnost”, rekao je gitarist Brian May u izjavi. “Ovo je luđe od naših najluđih snova. Veliko hvala svima koji su vjerovali u nas tijekom godina.” Bubnjar Roger Taylor dodao je: “Divno je i ispunjavajuće znati da se s pjesmom povezao toliki broj ljudi!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brian Harold May (@brianmayforreal)

Muziku podržava

Prvi put objavljen 1975. godine, “Bohemian Rhapsody” proveo je devet tjedana zaredom na vrhu britanske ljestvice singlova i postao je prvi Queenov koji je ušao u top 10 u SAD-u. Nakon smrti Freddieja Mercuryja 1991. godine, nanovo mu je porasla slušanost zbog čega je proveo još pet tjedana na prvom mjestu u Velikoj Britaniji.

Nedavno je “Boheamian Rhapsody”, biografski film o Queenu iz 2018. godine predstavio pjesmu novoj generaciji obožavatelja. Obnovljeni interes pomogao je hitu da iste godine postane najviše streamana pjesma 20. stoljeća, nadmašivši broj od 1,6 milijardi streamova na globalnoj razini kroz sve glavne streaming servise.

Singl ili pjesma ispunjavaju uvjete za dijamantni certifikat nakon što dosegnu 10 milijuna prodanih primjeraka, bilo u fizičkom izdanju ii digitalnim ekvivalentima u SAD-u. Ranije ovog mjeseca Cardi B je promijenila povijest nakon što joj je njezin singl “Bodak Yellow” omogućio da postane prva ženska reperica s dijamantnim singlom.

Queen je nedavno pokrenuo tjednu YouTube seriju pod nazivom “Queen The Greatest”, koja ističe 50 najboljih trenutaka iz dosadašnje povijesti benda. Prema priopćenju za javnost, serija će istaknuti neke od “najvećih pjesama, najupečatljivijih izvedbi i nevjerojatnih rekordnih postignuća” počevši od 1971. Nove epizode emitiraju se svakog petka.

0 Shares
Muziku podržava