Vintage Industrial zatvara ljetni vrt, M.O.R.T. otvara koncertnu sezonu

1384

Iako su većini glave još usmjerene na more, festivale – upišite 19. rujna u kalendar jer se toga dana otvara koncertna sezona u Vintage Industrialu svirkom M.O.R.T.-a, kojim će zatvoriti svoj Ljetni vrt i prebaciti fokus na početak bogate koncertne jeseni u Savskoj 160.

Poznati bend iz Sinja poručuje: “Utraćemo van ključ u grlo! Sve puno bjesova. Sitni, guravi, mrljavi i svakojaki, igraju se po šipražju. Tako oni, ciculjigaju i lakrdijaju. To je luda i bezglava čeljad, koja niti je za koji posao, niti može kome nauditi, dok ih čovjek ne primi k sebi”.

Muziku podržava

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album “Vrhunsko dno”, koji je objavljen u ljeto 2013. Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013.

U srpnju 2014. godine izlazi album “Odjel za žešće” koji je pobrao odlične kritike i epitet “albuma godine” na svim glazbenim portalima. 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Osim svega navedenog M.O.R.T. bjesomučno živi na turnejama. Krajem 2015. snimaju novi album “Tužna kocka” koji je objavljen u travnju 2016. te ponovno oduševio kritiku i publiku, te nominiran za nagradu Porin u kategoriji albuma rock glazbe. U 2019. Su izbacili dva singla na engleskom jeziku kojim najavljuju album Standing Runningman.

Ulaznice su u pretprodaji 50 kuna, a na dan 65. U pretprodaji se mogu kupiti u Vintageu, Dirty Old Shopu te online preko Entrio sustava.

1 Shares
Muziku podržava