Slab koncert, ali mnoštvo popratnih materijala

    1930

    The Pussycat Dolls

    Live From London

    dvd

    Datum izdanja: 27.11.2006.

    Izdavač: A&M Records / Aquarius Records

    Žanr: Pop

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Buttons
    2. Beep
    3. I Don’t Need A Man
    4. Feelin’ Good
    5. Stickwitu
    6. Show Me What You Got
    7. Wait A Minute
    8. Don’t Cha
    9. Don’t Cha (Busta Version)
    10. Beep
    11. Stickwitu (Revised Version)
    12. Buttons Revised (Snoop Version)
    13. I Don’t Need A Man
    14. Wait A Minute
    15. Beep
    16. Buttons

    Za razliku od t.A.T.u. koje su prošle godine, nakon svega dva albuma, objavile bespotrebnu kompilaciju hitova, The Pussycat Dolls, koje su jednim albumom ostavile upečatljiviji trag na komercijalnoj glazbenoj sceni, dolaze s DVD izdanjem “Live From London“, koje bismo još mogli nazvati i izvjesnom zbirkom video hitova s prvog albuma.

    Ono u što možete očekivati od ovog DVD izdanja je mnoštvo popratnih materijala jer, iako okosnicu čini snimka koncerta održanog u Londonu, morate biti svjesni da jednim albumom ipak nemaju dostatan broj vlastitih pjesama s kojima bi napravile dvosatni ili jedno i pol satni show.

    Isto tako, da je kojim slučajem naziv ovog DVD-a ‘Video Singles Collection’, a da mu je sadržaj ostao identičan, uopće se samim naslovom ne bi krivo opisao sadržaj izdanja.

    Iz svega napisanog vjerojatno ste zaključili da trajanje londonskog koncerta prilično kratko, niti trideset minuta – ako ćemo do kraja biti precizni 27 minuta i 30 sekundi.. No to nije jedina njegova boljka, mana ili kako god hoćete. Svaka čast njihovom fizičkom izgledu i vokalnoj raskoši, ali sam koncert me uglavnom ostavio prilično ravnodušnim.

    Muziku podržava

    Istina je da su djevojke dale svoj maksimum, ali snimiti koncertni DVD na koncertu na kojem nemate niti jednog gosta, a svaki od istih gostuje u njihovim najjačim stvarima, je stvarno veliki propust. Pa tako, primjerice, njihovi najjači hitovi “Buttons” ili “Beep” djeluju pomalo pusto, a vokal Snoppa tj. will.i.am-a koji se puštao preko velikog video zida nije se pokazao najsretnijim rješenjem.

    U svijetle trenutke ovog mini koncerta svakako se ubrajaju “I Don’t Need A Man” i “Stickwitu” koja je za ovu prigodu dobila i uvod i to ni više ni manje nego velike uspješnice još veće Nine Simone, “Feeling Good”. Uvod je, naravno, otpjevala Nicole.

    Spotovi, koji dolaze kao jedan od dodataka dodatno popravljaju situaciju. O njima se, međutim nema što posebno pisati kada ste se s njima susretali preko vaših malih ekrana u raznim glazbenim emisijama ili na različitim glazbenim kanalima. Valja tek pripomenuti kako pjesme “Beep” i “Buttons” imaju svoje posebne ‘Behind The Scene’ dodatke.

    Nadalje, ‘Meet The Dolls’ odjeljak vam omogućava da se upoznate s Nicole, Kimberly, Melody, Jessica, Ashley, Carmit te preko kratkih priloga o njima saznate neke informacije koje su vas oduvijek zanimale.

    Tu je i odjeljak ‘Extras’ koji vam nudi mogućnost pjevanja uz karaoke verziju pjesme “Don’t Cha”, pa onda opet dva dokumentarna priloga pod naslovom “The Rise Of The Dolls” i “PCD The Music” u kojima saznajemo neke informacije vezane uz samu grupu od njezinog postanka do danas i to iz usta osnivačice ovog ‘projekta’ – Robin Antin.

    Mnoštvo materijala, priloga i zanimljivosti čini ovaj DVD pametnom investicijom ako volite The Pussycat Dolls ili ovakvu vrstu glazbe, no ako kupujete ovaj DVD kako biste samo pogledali PCD uživo u akciji tada vam baš i ne bih preporučio ovo izdanje.

    Muziku podržava