Izdavačka reciklaža

    1580

    Monster Magnet

    Greatest Hits

    Datum izdanja: 15.09.2003.

    Izdavač: A&M Records / Aquarius Records

    Žanr: Metal

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Tractor
    2. Medicine
    3. Dopes To Infinity
    4. Melt
    5. Spacelord
    6. Powertrip
    7. Atomic Clock
    8. Heads Explode
    9. Bummer
    10. Regasonic Teenage Warhead
    11. Dead Christmas
    12. Silver Future
    13. Black Balloon
    14. Crop Circle
    15. Kiss Of The Scorpion
    16. Space Lord
    17. Unsolid
    18. Big God
    19. Into The Void
    20. I Want More
    21. Spacelord (video)
    22. Powertrip (video)
    23. See You In Hell (video)
    24. Heads Explode (video)
    25. Twin Earth (video)
    26. Face Down (video)
    27. Negasonic Teenage Warhead (video)
    28. Space Lord (Remix Video)

    Početkom 90-tih, kada su izdali svoj prvi dugosvirajući album “Spine Of God“, Monster Magnet su već bili poznati po klubovima kao novi nagovještaj drug-rocka te istim albumom svrstani u samu kremu stoner scene. Višeminutne psihodelije poput “Spine Of God” te manijakalno uzvikivanje “If satan lived in heaven, he’d be me…”, osvojili su publiku diljem svijeta koja ga proglašava najboljim metal albumom za one koje ne vole metal.

    No, uskoro Monster Magnet prelazi u novu izdavačku kuću (A&M) te kreće prema silaznoj putanji. Kočenje kreativiteta od same kuće uvelike je primjetan na predzadnjem albumu “God Says No“, koji više nije niti (pomalo) forsirani cock-rock sa “Powertripa“, a ni povratak njihovim space/stoner korijenima.

    Sama kompilacija sadrži, kako sam naslov kaže, najveće hitove. Iako se ovdje nalazi popriličan broj kvalitetnih stvari, ona ne predstavlja bend u njihovom najboljem izdanju, a čini se da to nije bila ni namjera. Ova je kompilacija (kao i većina drugih) prvenstveno smišljena da bi se, nakon ponovnog napuštanja diskografske kuće, dodatno zaradilo na recikliranju prošlosti.

    Stvari poput “Tractor”, “Dopes To Infinity”, “Spacelord”, “Atomic Clock”, “Negasonic Teenage Warhead”… sigurno imaju što za ponuditi, ali na pripadnom im mjestu koje se nalazi unutar svakog albuma zasebno. Dodatan bezobrazluk izdavača ovog albuma očitava se u tome što nije uvrstio niti jednu stvar sa prvog albuma, osim “Medicine” u novijem izdanju sa “God Says No”.

    Muziku podržava