AngelSeed snimili debi album u Švedskoj

1588

Naša metal skupina AngelSeed snimila je u The Sweetspot studiju materijal za svoje debitantsko izdanje, koje će biti objavljeno nakon što se postigne konkretan dogovor s diskografima, čijeg interesa ne nedostaje.

Kao prethodnicu dugosvirajućem izdanju, AngelSeed je objavio EP s tri
pjesme, “Dancing With The Ghosts”, “Fallen Angel” i “Leaving All
Behind”, koje se, zajedno s teaserima onih koje će biti na albumu, mogu
čuti na službenoj web-stranici benda. Uz onaj u Švedskoj, materijal se snimao u u studiju u Samoboru.AngelSeed je nastao ‘iz pepela’ jednog od najznačajnijih hrvatskih thrash metal sastava, zagrebačkog Drinking Skulla, koji je bio aktivan od 1987. do 2001. godine. Uz glavnu osovinu, koju su činili Damir Marijan Maras, Jurica Baljak i Siniša Antunović Medo, projekt poprima konkretniji oblik 2007. godine, pridruživanjem pjevačice Ivane Anić Lare. Pjesme sve zahtjevnijih aranžmana iziskuju potrebu za proširenjem, pa dolaze klavijaturist Tomislav Oliver i basist Luka Putica, koji ostaju kraće vrijeme zbog vlastitih obveza. Pridruživanjem novih članova, Jurice Bažanta i Juraja Birina, uobličuje se ozbiljan bend sa šestero glazbenika, od onih s višegodišnjim iskustvom, pa sve do onih akademski obrazovanih.

AngelSeed svoju glazbu ne svrstava u jedan, određeni žanr, jer je puna različitih, glazbenih utjecaja, mješavina powera, gotha, thrasha i sympho rocka, koja na heavy metal osnovi koristi klasične (gudala), pa i folk instrumente (frule), a tekstovi su svojevrsna cjelina, koja se istovremeno može promatrati i zasebno i odraz je njihovih misli i stavova prema životu i smrti, ljubavi, idolima, željama, savjesti, ali i slabostima svojstvenih svakom pojedincu.

Već pri prvom predstavljanju publici, 2008. godine u Tvornici kulture kao predgrupa Within Temptationu, AngelSeed je ostao zamijećen i za svoj nastup uglavnom dobio visoke ocjene. Također, publika ih je odlično prihvatila i na ovogodišnjoj istočno europskoj turneji, na kojoj su odsvirali dvanaest koncerata u Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Slovačkoj, a sve su češći gosti i na pozornici domaćih klubova.

0 Shares
Muziku podržava