Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnio je Tin Arbutina sa singlom “Nema veze”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1Kum Sale – “Brutale”

Kum Sale, koji iza sebe ima suradnje s 3kijem Stilom iz Krankšvestera, Massimom Savageom, Gerilom i drugima, objavio je novi singl “Brutale”. “Jedan klasičan dan u životu, prožet humorističnim opisom, a ipak iskren kako smo i navikli od Kuma, prati spot koji je snimao Phantographyudrugu ruku Gerila Filma i Full Framea. Sniman u lokalnom egzilu za umorne muževe, ljubitelje alkohola pikada i CRT TVa, dobro poznatom Caffe Baru MB, vizual je koji paše svakom oku, bez iznimke”, stoji u najavi spota i singla.

2Sergej Četković ft. Who see – “Pusti probleme”

Između mnogobrojnih nastupa diljem regije, Sergej Ćetković iskoristio je nekoliko srpanjskih dana da u Kotoru i Bokokotorskom zaljevu snimi spot za pjesmu “Pusti probleme”. Za tu pjesmu, udružio je snage s Dedom i Noyzom iz Who See-a, što je na kraju rezultiralo kombinacijom popa i hip hopa. Poruka pjesme je “Neka ide kako ide, neka bude kako mora”.

3Ajs Nigucci – “Abu Dhabi”

Ajs Nigrutin objavio je pod pseudonimom Ajs Nigucci pjesmu “Abu Dhabi”, posrpdna posveta autotune trendu u folk rapu.

4Vanillaz, Divolly & Markward – “Ederlezi”

Ova obrada poznate pjesme našla se na pozornicama Ultre Europe, Ultre Korea, Ultre Singapore, kao i na pozornici Tomorrowlanda. Iza ove obrade stoji hrvatski DJ duo Vanillaz, koji je ovu verziju tradicionalne romske pjesme “Ederlezi” premijerno predstavio u Parku mladeži.

5Core System – “Hand of God” 

Core System je međimurski metalcore bend, koji spaja nekonvencionalne ritmičke sekcije i snižene gitarske tonove. Grupa je nastala 2016. godine, a na albumu “The Contrast”, na kojem će se naći singl “Hand of God”, radili su dvije godine.

6Buco i Kalašnjikovi – “7776”

Buco i Kalašnjikovi postoje od 2010. godine. S obzirom da su s Krka, svoj rock nazivaju krčkim, a on objedinjuje rock, hip-hop, punk i electro. Kao uvod u nadolazeće singlove, izbacili su pjesmu “7776”, koja govori o unutarnjem sukobu između kopna i mora, koji svaki “Krčan” osjeća kada prijeđe most. Spot je rađen u suradnji s riječkim fotografom Filipom Gržinćićem.

7Nula Plus – “Skyscraper”

Četvrti je ovo spot s posljednjeg albuma Nula Plusa “Ubrzanje i Sikira”. Ovo je tuzlanska grupa izbacila nakon gotovo dvije godine pauze. Iz benda su se pohvalili kako su, po prvi puta, iza pjesme. “Naša ideja, naša oprema, naša energija, upale mišića.. U našem narodu se kaže najbolji si sam svoj majstor i to smo definitivno dokazali u ovom procesu, koji je trajao nešto kraće od četiri mjeseca”, rekli su momci iz Nula Plusa.

8Dodger Artfool – “Dijete”

Varaždinski kantautor Dodger Artfool izbacio je prvi singl, koji je najava njegovog prvog EP albuma “U sredini”. Kako sam kaže, “U sredini” predstavlja priču o odrastanju, to jest stajalište s kojeg se pruža pogled na njegovu prošlost, ali i budućnost. Na albumu sudjeluju Dominik Kisić iz Jebotona, Abel Kovačević iz Scifidelity orkestra, Nikola Kudrna i Marin kereša iz benda Sowas

9Ab Re – “Veš mašina”

Nakon dvadeset godina rada u raznim sferama izvođačke umjetnosti, požarevačko-beogradska underground grupa Ab Re objavila je svoj prvi singl “Veš mašina”, koji je ujedno i najava prvog studijskog albuma. Režiju i animaciju spota potpisuje ilustrator, animator i muralista Vanja Vikalo/Linnch, a spot predstavlja kritički osvrt na devijacije suvremenog potrošačkog društva.


244 Shares