2015. posljednja godina za Fleetwood Mac

931

Upravo započeta 2015. bit će posljednja godina za legendarnu britansko-američku rock grupu Fleetwood Mac.

Vijest o njihovu skorašnjem umirovljenju potvrdio je gitarist i pjevač Lindsey Buckingham prilikom gostovanja u PBS-evoj televizijskoj emisiji Tavisa Smileya u kojoj je istaknuo kako će nadolazeći studijski album i turneja biti posljednje što će bend napraviti u karijeri, kao i da će se tijekom sljedeće dvije godine posvetiti svojim solo aktivnostima.“Christine zaista popunjava prazninu polariteta koja bi mogla egzistirati i na neki drugi način, te pridonosi stvarima da dišu” rekao je o kantautorici i klavijaturistici, Christine McVie, čiji povratak smatra najzaslužnijim za novi život benda.Christine je napisala nekoliko novih pjesama koje su impresionirale Buckinghama. “Dala mi je pregršt stvari da ponesem kući. Radio sam na njima, vratio se natrag i one su joj se svidjele. Otišli smo u studio i vratili se s najboljim pjesmama koje smo skupa napisali nakon mnogo godina”.

Sadašnja postava grupe oformljena je prije točno 40 godina, na Staru godinu 1974., te su nakon razvoda, prekida i odlaska Christine na neodređenu pauzu u karijeri, postali jedna od najdugovječnijih grupa u povijesti rocka. U toj su postavi objavili sedam studijskih albuma.

“Nastavit ćemo raditi na novom albumu, dok će mi za rad na solo materijalu trebati godina ili dvije. Predivan način za privesti stvari kraju” sažeo je Buckingham budućnost benda.

0 Shares
Muziku podržava