15 novih glazbenika u borbi za Sound Of 2013.

Muzika.hr
890

BBC je objavio novu listu od 15 najuzbudljivijih glazbenih zvijezda u usponu – Sound Of 2013.

Lista je sastavljena na osnovu preporuka više od 160 utjecajnih britanskih testera koji su zamoljeni da navedu svoje omiljene nove glazbenike.

Na ovogodišnjoj listi tako se nalaze: AlunaGeorge, A*M*E, Angel Haze, Arlissa, Chvrches, Haim, King Krule, Kodaline, Laura Mvula, Little Green Cars, Palma Violets, Peace, Savages, The Weeknd te Tom Odell.

Među prijedlozima našli su se utjecajni DJ-i, producenti, TV voditelji, kritičari, urednici magazina i web siteova, kao i blogeri, a svi učesnici bili su zamoljeni da izdvoje nastupe debitanata iz bilo koje zemlje i bilo kojeg glazbenog žanra koji su po njima favoriti. Pri izboru, imali su ograničenje da njihovi favoriti nisu bili zastupljeni na britanskoj Top 20 ljestvici sve do 11. studenoga 2012., kao i da nemaju reputaciju koju sa sobom nosi sudjelovanje u finalu televizijskih emisija s natjecanjima glazbenih talenata, ili članstvo u nekom poznatom bendu.

Muziku podržava

Pobjednik Sound Of 2013 bit će poznat u siječnju.

Prošlogodišnji pobjednik bio je Michael Kiwanuka, a ranijih godina, na vrhu BBC-eve prognoze za nove zvijezde našli su se Jessie J, Ellie Goulding, Little Boots i Adele.

Muziku podržava