13. Ljeto na Strossu donosi 120 dana programa

Muzika.hr
888

Ljeto na Strossu pokrenuto je prije trinaest godina i danas slovi za kultnu zagrebačku manifestaciju u sklopu koje se svakodnevno održavaju besplatni koncerti, likovne radionice i kolonije, kazališne predstave, projekcije filmova i druge aktivnosti.

Ove godine pripremljeno je oko 120 dana programa, a kao i svake godine posjetitelje prije svega očekuje nova scenografija i puno glazbe te nove akcije poput primjerice ‘Piano Stross promenade’.

Od četvrtka, 23. svibnja posjetitelje će dočekati svjetlosna instalacija koju potpisuje Bane Milenković i biti će postavljena do 10. lipnja kada će se vratiti masivni lusteri koji tijekom manifestacije već tradicionalno vise u krošnjama kestena iznad Strossmayerovog šetališta. Lutke koje će ove sezone ‘oživjeti’ na stablima uzduž šetnice biti će morske sirene i mornari, a posjetitelje će dočekati i 10 metara dugačak i 3 metra visok ‘kruzer Kraljica Strossmartra’. Ovu atraktivnu instalaciju potpisuje dugogodišnja suradnica u projektu, Marta Crnobrnja.

Muziku podržava

Na malenoj pozornici smještenoj kraj Uspinjače svakoga dana posjetitelji će moći uživati u nastupima kvalitetnih pijanista, a navečer u jazz, blues, rock i drugim klupskim bendovima. Koncerti svake večeri počinju u 21 sat, a 13. Ljeto na Strossu svojim će nastupom otvoriti glazbeni sastav Capisconne.

Više informacija potražite na www.ljetonastrosu.com.

Muziku podržava