DVD Nick Cavea kojeg su svi čekali

1965

Ovih dana u prodaji se pojavio dokumentarni/live DVD Nick Cavea And The Bad Seedsa koji uključuje kultni tour film “The Road To God Knows Where” i koncertnu snimku naslova “Live At The Paradiso“. Oba naslova sada se po prvi puta pojavljuju na DVD formatu. Opisan od strane NME kao ‘definitivan dokumentarac i najizravniji pogled na glazbeni biznis u svoj njegovoj blještavilosti i monotonoj stvarnosti’, ovaj film intiman je prikaz benda na turneji i svih detalja koji istu prate.

Dokumentarac je snimljen na američkoj turneji turneje početkom 1989. i odmah po objavljivanju na VHS-u zauzima kultni status, kako među fanovima, tako i kod kritike. “Live At The Paradiso” snimljen je u lipnju 1992. u kultnom Amsterdamskom klubu, te uključuje gotovo sve Caveaove live favorite kao što su “The Mercy Seat”, “The Ship Song”, “Tupelo” i “Deanna” u izvedbi možda i najbolje postave Seedsa koju su tada uz Cavea činili Mick Harvey, Blixa Bargeld, Conway Savage, Thomas Wydler i Martyn P Casey.

Ovo DVD izdanje kao extra materijale sadrži 2 kratka filma. Prvi je “The Song“, kratki film Uli M. Schueppela koji je dokumentirao snimanje pjesme “I’ll Love You Till The End Of The World” za potrebe filma “Until The End Of The World” Wima Wendersa. “City Of Refuge” je pak mala kompilacija mini filmova koje je Schueppel snimao dok je pratio na turneji Cavea And The Bad Seeds.

Ovo DVD izdanje sjajan je uvod u godinu za sve poklonike Nick Cavea, jer u suradnji s Warren Ellisom ovaj kultni glazbenik 06. ožujka izdaje originalni soundtrack za film “The Proposition“.

Muziku podržava
Stisni