Zlatni Maksim Mrvica

1549

S posljednjim danima prošle 2004. godine, novi album Maksima Mrvice “Varijacije: I i II dio“, dostigao je Zlatnu nakladu u Hrvatskoj. Veliki je to uspjeh, koji još jednom potvrđuje Maksimov zvjezdani status u Hrvatskoj, koji je stekao od kada je objavljen njegov album “The Piano Player”, čija je naklada dostigla brojku od 20.000 prodanih primjeraka.

U intervjuu u današnjem izdanju Studija priloga Jutarnjeg lista, Maksim je o svojim domaćim uspjesima rekao: “Sigurno je da me to ugodno iznenadilo… Puno se primjeraka prodalo u Aziji, ali opet je drugačije kad doživiš uspjeh u svojoj državi.

Na žalost, Maksim ne provodi previše vremena u Hrvatskoj i rodnom Šibeniku, prije svega zbog promotivnih obveza oko novog albuma, koje u nekim zemljama tek počinju, jer će album “Varijacije” u većini europskih država i Velikoj Britaniji tek doživjeti svoje objavljivanje.

Kraj ožujka i početak travnja Maksim će provesti na koncertnoj turneji po Aziji s Moskovskom filharmonijom, što smatra svojim velikim uspjehom, izvodeći klasične komade novog albuma. Turneja će prema sada dostupnim informacijama obuhvatiti ove zemlje: 27. 03. – 04. 04. Tajvan, 04. 04. – 13. 04. Japan, 16. 04. Južna Koreja, 19.04. Indonezija, 21. 04. Filipini.

Muziku podržava