Zlatna naklada za Maksim Mrvicu

2996

Album “The Piano Player” (EMI Classics / Dallas Records) Maksim Mrvice, posljednjih je dana protekle godine dostigao zlatnu nakladu značajno premašivši brojku od 5000 prodanih primjeraka, koliko je potrebno dostići kada su u pitanju licencna izdanja. Izniman je to uspjeh osobito ako znamo da je zlatna naklada postignuta za manje od šest mjeseci od objavljivanja albuma u Hrvatskoj.

Diskografska kuća Dallas Records, ekskluzivni licencni zastupnik EMI Records, dodjeliti će Maksimu ‘Zlatnu ploču’, na istoimenoj svečanosti, koja će se, u sklopu dana Porina, održati 17. ožujka ove godine u Rijeci.

“Kada smo saznali da smo u Hrvatskoj dostigli zlatnu nakladu organizirali smo veliko slavlje. Ja sam presretan zbog toga i to pogotovo što se to dogodilo tako brzo. Ipak je drugačije kad dobiješ zlatnu ploču u zamljama Dalekog istoka, od postizanja te naklade u svojoj zemlji. Tu je ipak moja publika koja me pozna duže vrijeme i koju ja poznajem duže” oduševljeno je prokomentirao svoj uspjeh Maksim.

Muziku podržava

Osim u Hrvatskoj, album “The Piano Player” dostigao je zlatnu nakladu u Kini, Singapuru i Maleziji, platinastu na Tajvanu, a dvostruku platinastu u Hong Kongu. Kako se album i dalje izvrsno prodaje, a tek će biti objavljen na tržištu Amerike, sasvim je sigurno, da ovo nije posljednje priznanje za Maksima, kako u ostatku svijeta, a tako i u Hrvatskoj.

Inače, Maksim trenutno u Europi promovira album “The Piano Player”, a u travnju ponovo odlazi u Aziju na turneju koja će kroz 13 koncerata obuhvatiti 10 zemalja. Svibanj je rezerviran za promocije u Americi, a lipanj, vrlo izgledno, za prve koncerte u Hrvatskoj i Sloveniji, čemu se Maksim posebno veseli.

Muziku podržava