Zlatna Koogla se kotrlja prema Guinnessu

1260

Nakon polovice roka predviđenog za drugi krug glasanja u svim kategorijama nacionalne godišnje glazbene nagrade i festivala Zlatna Koogla 2007, zaprimljeno oko 26.000 glasova, što samo potvrđuje veliki interes za nagradu i sudjelovanje u jedinstvenom i najvećem biračkom tijelu.

Usporedivo s rezultatima iz 2005. (27.000 glasova sveukupno), te 2006. (38.000 glasova), sve upućuje na to da će ove godine odaziv publike biti najveći. Glasovanje na službenim stranicama Zlatne Koogle traje do 20. ožujka.

Ovi podaci vesele organizatora – DOP Produkcija – jer kako kažu, dokazuju kako postoji veliki interes publike kojoj se obraćaju, za razliku od državnih i gradskih institucija, te mnoštva sponzora od kojih već redovno svaku godinu zaredom dobijaju obavještenja da njihov program ne zadovoljava kriterije prema kojima od njih traže simboličnu financijsku pomoć kako bi realizirali festival i unaprijedili stanje na domaćoj pop kulturnoj sceni.

Muziku podržava

Čak i ovogodišnji apeli humanitarnom notom festivala, kojom su pokušali uz pomoć sponzora i institucija osnovati zakladu i fondove za pomoć mladim i kvalitetnim domaćim glazbenicima – ostao je bez pozitivnog odgovora nadležnih institucija, te ogromne količine sponzora kojima su se obraćali, njih preko 400.

Iz ovoga svega se može zaključiti da je Zlatna Koogla 2007 jedini poznati i relevantni nacionalni festival na svijetu koji se organizira za 0 kuna. Radi se o kuriozitetu zbog kojeg se organizatori festivala namjeravaju obratiti upravi Guinnessove knjige rekorda, te zamoliti provjeru zadovoljavaju li uvjete za uvrštavanje.

Ne shvatite nas krivo – ovo nije kukanje, poručuju DOP-ovci, već samo objektivno i kompletno obavještavanje javnosti kako funkcioniraju stvari u nekim segmentima glazbene i ine pop kulturne scene.

I dok se ostali nekadašnji festivali gase u slučajevima ostanka bez platežnih sponzora, Zlatna Koogla 2007 će se održati bez obzira na situaciju.

Muziku podržava
Stisni