Žen po prvi put na Akustici – u Tunelu

523

Na novom akusticiranju u Rijeci, u utorak 22. ožujka, po prvi put ćemo imati priliku ugostiti skupinu Žen, koja nam stiže na pozornicu Tunela.

Ova četveročlana zagrebačka skupina, koju čine Eva Badanjak (gitara, vokal), Sara Ercegović (bubnjevi, synth, vokal), Ivona Ivković (bas, synth, vokal) i Tanja Minarik (VJ), svoju glazbenu priču započinje 2009. godine. Kako same kažu, od samih početaka svojom glazbom seciraju rodne stereotipe i povezuju granice audio i vizualne umjetnosti, a ako bismo ih svrstavali žanrovski, najbliže bi ih se moglo opisati kroz indie-rock.Iza sebe imaju dva studijska albuma, “I onda je sve počelo” (2013.) te aktualni “Jantar” (2015.), objavljena pod okriljem Unrecords etikete. Upravo su s oba izdanja pokazale da je njihova glazba šira od indie-rock žanra, kombinirajući je i s elementima post-rocka, math-rocka, synth-wavea i psihodelije.

Svojim radom, glazbom i nastupima svakako su se postavile kao jedno od prepoznatih regionalnih glazbenih imena, a već spomenuti album “Jantar” našao se i na listama ponajboljih domaćih izdanja 2015. godine.

Muziku podržava

U utorak, 22. ožujka ispod pruge u Tunelu, imat ćemo ih priliku po prvi put ugostiti u sklopu Akustike, a tom prilikom pripremaju svoje audio-vizualno putovanje, u rijetkom akustičnom izdanju.

Početak svirke je u 22 sata, a ulaz je slobodan. Vidimo se!

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava
Stisni