Više ne možete slušati Last.fm!

Muzika.hr
1773

Servis Last.fm povukao je neke nove poslovne poteze među kojima je ukidanje radio usluge u gotovo svim zemljama svijeta.

Kao ‘odgovor na različite čimbenike koji imaju utjecaj na poslovanje tvrtke‘ (u prijevodu: kombinacija cijene autorske naknade i pravila o dostupnosti materijala točno određenom tržištu), Last.fm ugasio je svoj radio širom planeta, ostavivši ga tek u osam država.

Amerikanci, Britanci i Nijemci i dalje mogu slušati Last.fm radio, ali ovisno o načinu kojem mu pristupaju, on je ili besplatan (web-based) ili se usluga plaća (desktop-based). Ovo pravilo uvedeno je još u travnju prošle godine za sve korisnike koji mu pristupaju preko mobilnih aplikacija za što na mjesečnoj bazi izdvajaju oko 3 eura.

Muziku podržava

Stanovnici Kanade, Australije, Novog Zelanda, Irske i Brazila mogu mu pristupiti uz određenu naknadu, dok svim ostalima pristup radiju od 15. siječnja više nije moguć.

Last.fm u vlasništvu je CBS-a, a neki analitičari smatraju kako prava vrijednost Last.fma nije u uslugama koje pruža korisnicima, već u ogromnoj bazi podataka o njihovim slušalačkim navikama.

Muziku podržava