Varaždin postaje jedinstvena hrvatska festivalska pozornica

2251

Od 26.08. – 04.09. očekuje nas sedmi po redu Špancirfest. Od nastojanja Turističke zajednice grada Varaždina da se napravi događaj koji će, zrcaleći povijest grada, bar nakratko oživjeti varaždinsku starogradsku jezgru, Špancirfest je evoluirao u jedinstveni hrvatski festivalski događaj. Štoviše, čak se može reći da je Špancirfest na hrvatske prostor uveo nove festivalske standarde.

Špancirfest je zamišljen kao ulični festival, te su organizatori, unatoč širenju programa kroz sve izražajne vrste i podvrste, uspjeli očuvati tu nit vodilju. Ovogodišnja će nam ulična pozornica pružiti nekoliko izuzetnih događaja koji se bez sumnje mogu svrstati u A europsku uličnu produkcije, te ih morate vidjeti.

Jedna je od specifičnosti Špancirfesta i koncepcija za svakoga ponešto, ali ipak s jasno zadananim gabaritima izričaja i kvalitete izvođača, koji su u rasponu od anonimnih uličnih izvođača do etabliranih umjetničkih imena. Arsen i Matija Dedić, Boško Petrović, Psihomodo pop, Rambo Amadeus, Soulfingers, Little Pigeon’s ForHill Blues, Elemantal, Ramirez, Yamat i Belfast Food – drugačije zvuče na varaždinskim otvorenim pozornicama. Dok će sve generacije spojiti Đorđe Balašević, 04. rujna nakon šesnaest godina opet u Varaždinu.

Muziku podržava

Bitno je za napomenuti da je ulaz na sva događanja besplatan.

Više o svemu na stranicama festivala www.spancirfest.com.

Prijevoz na Špancirfest iz Zagreba možete osigurati preko Urban Travela.

Muziku podržava