uView za doživljaj glazbe na potpuno nov način

Muzika.hr
1938

Universal Music lansirao je aplikaciju za Android i iOS operativne sustave kojom glazbu, kako kažu, ‘možete doživjeti na potpuno nov način’.

Smartphone aplikacijom uView možete kroz korištenje tehnologije virtualne stvarnosti doživjeti interakciju s glazbenim izdanjima Universal Musica. Dostupna je na Google Play Store i iOS App Store platformama, gdje ju je moguće preuzeti potpuno besplatno.

Uporaba je vrlo jednostavna – uključite uView aplikaciju i kamerom mobitela skenirate željeni cover Universal Music izdanja, na bilo kojoj pozadini – ekranu, posteru, albumu, časopisu. Na taj način, jednostavnim skeniranjem naslovnica albuma, korisnici aplikacije na svom mobilnom uređaju ‘otključavaju’ brojne dodatne sadržaje svojih omiljenih Universal Music izvođača – poput ekskluzivnih ‘behind the scenes’ video-snimki, intervjua, 3D animacija i mnoštvo drugih sadržaja.

Muziku podržava

Među interaktivnim uView izdanjima našli su se novi albumi skupina i izvođača kao što su The Rolling Stones, No Doubt, KISS, a odnedavno i hrvatsko-slovenska skupina Zebra Dots, prvi potpisani regionalni izvođač za Universal Music Austria & Western Balkans.

Tako primjerice možete kameru mobitela usmjerite na naslovnicu albuma “Walking On A Chance” Zebra Dots, na bilo kojoj podlozi (primjerice, ekranu monitora). Nakon što aplikacija prepozna naslovnicu, na ekranu mobilnog uređaja pojavit će se ekskluzivna ‘behind the scenes’ snimka koja otkriva kako su se članovi skupine Zebra Dots zabavili tijekom snimanja fotografije za naslovnicu.

uView aplikaciju iskoristili su i legendarni The Rolling Stones, koji su putem nje oživjeli svoju GRRR! gorilu te pozvali fanove diljem svijeta na sudjelovanje u velikoj nagradnoj igri u kojoj je moguće osvojiti vrijedne Stones nagrade.

Muziku podržava