Uskoro tečaj za novu generaciju Tuborg Green DJ Academyje

3637

Nakon dvije i više nego uspješne generacije DJ Academyje u Zagrebu u organizaciji Radio Deejayja (www.radiodeejay.hr), uskoro kreće proljetni tečaj 3. generacije Tuborg Green DJ Academy Croatia, koji započinje 08. travnja, a završava 05.studenog 2006. Nastava se odvija prema novom proširenom sistemu koji obuhvaća 2 semestra.

Novi tečaj za DJ-a dijeli se u dva semestra. Svaki semestar ima po 30 sati teorijske i praktične nastave. Prvi semestar održava se u proljeće, u periodu od travnja do lipnja, a drugi na jesen, u periodu od rujna do studenog. Između dva semestra polaznicima će se omogućiti ljetna Tuborg Green turneja u organizaciji generalnog sponzora.

Kako je koncipirana nastava?
U prvom semestru polaznicima je omogučeno u nekoliko metodičkih jedinica objedinjeno teorijsko i praktično znanje. Metodom obrazovnog interaktivnog procesa polaznicima je osigurano:
• Povijest disco klubova
• Upoznavanje klupske scene
• Razlikovanje inozemnog i tuzemnog nastupa
• Pregovaranje s organizatorima nastupa unutar RH; posebnu pozornost predaje se pregovaranje s organizatorima izvan RH (zdravstveno osiguranje, smještaj, troškovi puta, isplata, te slične informacije o sigurnosti DJ-a)
• Organizacija vlastitih klupskih večeri te načini promocije
• Izbor glazbe ovisno o mjestu sviranja (klub, bar, radio, modna revija, otvorenje izložbe i sl.)
• Komunikacija s publikom
• Nastup u medijima (radio, TV, novine)
• Droge i njihove štetne učinkovitosti

Praktični dio nastave zauzima večinu nastavnog plana. Polaznicima omogućava da usvoje:
• osnovna oprema i vrste opreme za DJ-e (spajanje i odabir opreme)
• osnove mixanja na cd playerima
• osnove mixanja na gramofonim

To bi bio ekvivalent početničkom stupnju DJ-a, koji je nakon tih 30 sati spreman u potpunosti zadovoljiti cijelovečernji party. No, DJ-a ne čini samo puštanje glazbe u klubovima, na partyjima i sličnim eventima. U svijetu DJ-em se smatra samo onaj koji glazbu i stvara. Oni su pripadnici urbanog glazbenog izričaja, onoga izričaja kojeg Radio Deejay potiče u RH, a koji je dosta zanemaren.

Muziku podržava

U pauzi između dva semestra – ljetni mjeseci kada je završena jedna školska godina te maha uzimaju godišnji odmori – polaznici su obvezni sudjelovati na ljetnoj Tuborg Green turneji koja pokriva veliki dio RH. Na taj način prati se svakog ponaosob i bilježi se svladano znanje tijekom prvog semestra. Mogli bi se reći da je to ekvivalent ispitu.

Drugi semestar zamišljen je kao napredniji tečaj u kojemu se zahtjeva potpuno svladavanje vještine miksanja i više praktičnog rada svakog polaznika ponaosob. Konačno, imperativ ovog stadija je produkcija, stvaranje vlastitog zvuka, vježbanje kreativnosti i glazbenog izražavanja.

Nakon završena dva semestra, svaki polaznik dužan je predstaviti svoj individualni rad. Nakon toga dobiva se priznanje o završenom tečaju za DJ-a.

Ovakav koncept Akademije kompleksniji je i daje bolje rezultate. Ispitivanjem polaznika došlo se do ovih zaključaka što je uzrokovalo promjenu strukture. Naime, nakon druge generacije organizirani su dodatni satovi za polaznike oba prethodna tečaja što je dodatno pokazalo kako nova (predstavljena) struktura tečaja ima puno više smisla.

Uz novi produženi tečaj za Zagreb, Tuborg Green DJ Akademija će nastavu održavati i u Osijeku u klubu POSH nedjeljom u popodnevnim satima. U programu je predviđeno 30 sati, a nastava bi trebala trajati od 09. 04. do 03. 06. 2006. Radit će se po dosadašnjem sistemu koji je obuhvatio prve 2 generacije. Ukoliko bude dovoljan broj zainteresiranih iz tih dijelova Hrvatske, nastava će se održavati i u Splitu i Rijeci.

Više informacija o svemu na www.radiodeejay.hr/akademija ili na ovim brojevima telefona: 01/ 2982 901, tel/fax 01/ 2982 902 (radno vrijeme: pon-pet 9:30 – 16:30).

Muziku podržava