Upoznajte House on Mars

1959

U moru naše diskografije, sve više pažnje pridaje se mladim bendovima, iako još debelo kaskamo za inozemstvom u tom pogledu gdje bendovi niču kao gljive nakon kiše. Super je što se u mnogim garažama ponovno svira i to svi glazbeni pravci, pa se nadam da će iz kvantitete isplivati kvaliteta.

Jedan bend koji bi kroz koju godinu mogao tako isplivati su zagrebački alternativci pod imenom House on Mars koji je osnovan ove godine. Na njihovoj MySpace stranici već se mogu čuti prvi radovi benda, a uskoro će se pokrenuti i službena stranica benda. Pjesme su vrlo bogate, dinamične i melodične, pa bi mogle pasti na plodno tlo, iako pjevaju na problematičnom jeziku u nas, a to je engleski.

Prema riječima njihove PR-ke, dečki su stvorili već zavidnu fanovsku bazu koja ih ponese na svakom koncertu.

Glavna misija njihovog postojanja je zabaviti sebe i sve oko sebe novim i originalnim zvukom što najavnim pjesmama pokazuju da su u mogućnosti i napraviti. Sada je sve na njima da se pokažu koliko su spremni na sva moguća odricanja da jednog dana postanu budućnost hrvatskog rocka.

Zvukovnu sliku House on Marsa koja balansira prvenstveno u američkom alternativnom rock zvuku ’90-ih., a potom i svim drugim rock žanrovima od ’60-ih. naovamo, proizvode Filip Stilin kao vokal, Mislav Combaj na gitari, Juraj Drnjević na basu, te Bruno Bartolić na bunjevima.

Muziku podržava