Umro Walter Becker iz grupe Steely Dan

480

Walter Becker iz grupe Steely Dan preminuo je 3. rujna u 67. godini. Iako službenog uzroka smrti nema, nedavno je otkazao par koncerata objasnivši da se oporavlja od operativnog zahvata i da se nada da će sve biti u redu.

Rođen je u Queensu, a prije nego što će u ruke uzeti gitaru, svirao je saksofon. ‘Tihi’ član Steely Dana svog je kolegu Donalda Fagena upoznao na fakultetu, brzo su našli zajednički jezik i odlučili posvetiti se glazbi. Početkom sedamdesetih preselili su se u Kaliforniju i objavili prvi singl, “Dallas”, koji je najavio prvijenac “Can’t Buy a Thrill”.

Muziku podržava

Nakon albuma “Countdown to Ecstasy” iz 1973. odlučili su odustati od turneja i Steely Dan pretvorili u studijski bend. Posljednji album tog razdoblja, ‘Gaucho’, objavljen je 1980., no tada su krenuli problemi za Beckera: djevojka mu se predozirala u stanu i njezina ga je obitelj tužila na sudu, a doživio je i tešku prometnu nesreću.

Becker i Hagen ponovno su se udružili 1991. malo kao solo izvođači, malo kao Steely Dan. Posljednji album benda, “Everything Must Go”, objavljen je 2003., a posljednji Beckerov solo album, “Circus Money”, 2008. godine.

Muziku podržava