Ubijen klavijaturist Jerrya Leea Lewisa, B.B. Cunningham

729

B.B. Cunningham, Jr. (rođen Blake Baker Cunningham, Jr.), klavijaturist Jerrya Leea Lewisa, ubijen je u nedjelju rano ujutro 14. listopada na radnoj dužnosti. Imao je 70 godina.

Cunningham je radio kao zaštitar jednog stambenog kompleksa u Memphisu kada je iz susjedne zgrade čuo pucanj iz pištolja. Više detalja o njegovoj i smrti jednog 16-godišnjaka još je nepoznato.

Vijesti su dospjele i do Cunninghamova brata Billa, inače jednog od osnivača grupe The Box Tops. B.B. i Bill sinovi su Buddya Cunninghama poznatijeg pod umjetničkim imenom Buddy Blake.

Muziku podržava

B.B. je svoj prvi bend, naziva The Six O’Clock Boys osnovao ’50-ih godina 20. stoljeća skupa s Jerryem Atwoodom. Bili su rivali bendu The Royal Spades iz kojih su se kasnije rodili The Mar-Keys. The Six O’Clock Boys su imali regionalni hit s pjesmom “Ivory Marbles”, a B.B. je s 14 godina postao najmlađi glazbenik kojemu je bilo omogućeno da uđe u Memphis Musicians Union.

1965. godine se pridružio bendu Ronny & The Daytonas kao dio njihova tour sastava. Godinu dana kasnije bend je promijenio ime u The Hombres te 1967. godine ostvario nacionalni uspjeh s pjesmom “Let It All Hang Out”.

Nakon odlaska iz The Hombresa, počeo je raditi u studiju Sounds of Memphis gdje je kao tonac također radio s grupom Felicity u čijoj se postavi nalazio tada mladi Don Henley. U studiju je ostao do 1971. kada se preselio u Kaliforniju kako bi počeo raditi u kući Independent Recorders. U Memphis se vratio četiri godine kasnije te osnovao kuću House of Foust.

Bendu Jerrya Leea Lewisa pridružio se 1997. godine te u njemu ostao sve do smrti.

2003. je objavio solo album, naziva “Hangin’ In”.

Muziku podržava