U prodaji drugo antologijsko live izdanje Neila Younga

1526

Ovih dana objavljeno je CD/DVD izdanje Neila Younga “Live At Massey Hall 1971“, snimljeno na solo koncert u Torontu 19. siječnja 1971. godine. Zanimljivost ovog koncerta je što se povezuje s Youngovim povratkom u rodnu mu Kanadu koju je napustio pet godina ranije i izvan koje je napravio svoje prve diskografski zabilježene korake.

U Los Angelesu je 1966. postao član grupe Bufallo Springfield, tri je godine kasnije snimio debi “Neil Young“, a sedamdesete svoj najprodavaniji album “After The Gold Rush”. Između te dvije ploče, i dalje na američkom tlu, snimio je “Everybody Knows This Is Nowhere” s pratećim sastavom Crazy Horse i “Deja Vu” s Crosbyjem, Stillsom i Nashom.

“Live At Massey Hall 1971” nastavlja seriju koju je Reprise Records pokrenuo pred kraj prošle godine objavom “Live At The Filmore East 1970“.

Muziku podržava

Osim toga ova oba live izdanja uključena su u akciju-kolekciju “Archives Volume I” koja će biti realizirana u jesen tekuće godine. Tih 8 diskova i 2 DVD-a autobiografski će pročešljati Youngovu glazbu od ’63. do ’72.

Popis pjesama “Live At Massey Hall 1971”:
On The Way Home
Tell Me Why
Old Man
Journey Through The Past
Helpless
Love In Mind
A Man Needs A Maid/Heart Of God Suite
Cowgirl In The Sand
Don’t Let It Bring You Down
There’s A World
Bad Fog Of Loneliness
The Needle And The Damage Done
Ohio
See The Sky About To Rain
Down By The River
Dance Dance Dance
I Am A Child

Muziku podržava
Stisni