U Hrvatsku stigao i glazbeni servis Rdio

Muzika.hr
1926

HDS ZAMP upravo je objavio da je zaključio i potpisao ugovor o licenciranju glazbe s poznatim svjetskim servisom za streaming glazbe, Rdio-om.

Njegove bi usluge hrvatskim ljubiteljima glazbe trebale biti dostupne od utorka, 20. svibnja.

“HDS ZAMP je ponosan što može potvrditi dolazak još jednog od najvažnijih svjetskih online glazbenih servisa u RH. Nadamo se da će uz javnu edukativnu kampanju ‘Autori čine svijet ljepšim’ te uz atraktivne i kvalitetne servise kao što je Rdio sve više ljubitelja glazbe započeti uživati u korištenju bogate legalne online glazbene ponude” rekao je ovim povodom glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec.

Muziku podržava

Uz Deezer, koji već godinu dana djeluje na našem tržištu, a uskoro će biti zaključen i ugovor sa servisom Google Play i drugim velikim servisima.

Osim Hrvatske sedam drugih zemalja – Slovenija, Slovačka, Grčka, Cipar, Filipini, Tajland i Singapur – od 20. svibnja nudit će usluga servisa Rdio, koji sada djeluje u 60 zemalja svijeta. Sa širenjem na nove teritorije, širi se i njegova ponuda glazbe.

Poseban akcent Rdio stavlja na uključivanje lokalnog repertoara – zato će Rdio od početka nuditi i glazbu autora koje zastupa HDS ZAMP.

“Rdio se nastavlja fokusirati na to da pruži najbolji doživljaj slušanja i otkrivanja glazbe u svakoj zemlji koju uključujemo u svoju globalnu mrežu te da to vrhunsko iskustvo svojim slušateljima pruži po odličnoj cijeni” kaže Anthony Bay, CEO Rdio-a, i dodaje: “Sretni smo što smo se u manje od četiri godine proširili s dvije na 60 zemalja. Istodobno, kombiniramo taj brzi rast s redovitim širenjem kataloga koji odražava posebnost svake zemlje i kulture čiju glazbu nudimo.”

Rdio ljubiteljima glazbe trenutno nudi bogatu riznicu s više od 25 milijuna pjesama. Servis pokrenut u kolovozu 2010. ima središnji ured u San Franciscu a osnovao ga je Janus Friis, jedan od su-osnivača Skypea.

Muziku podržava