Troje poginulih, desetak ozlijeđenih na koncertu Dooma u Čileu

979

Tijekom koncerta britanskog hardcore punk benda Doom u Santiagu 16. travnja troje ljudi je poginulo, a 12-ero je ozlijeđeno zbog urušavanja djela prostora koji se dogodio uslijed prekrcanosti kluba.

Prema lokalnom izvješću u klubu se nalazilo 50 osoba više od dopuštene granice.

Šef policije Hugo Insulza izjavio je kako se “zbog većeg broja osoba u klubu od dopuštenog dio zgrade urušio“. Upravitelj kluba odveden je u policiju.

Muziku podržava

Iz benda su se oglasili na društvenoj mreži: “Kao bend i individualci duboko smo potreseni, žalosni i u šoku zbog vijesti kako su na našem koncertu fanovi izgubili živote ili su ozlijeđeni. Ova tragedija dogodila se bez našeg znanja i bila je u potpunosti izvan naše kontrole. Za incident smo čuli kad su nam rekli da napustimo pozornicu nakon nekoliko pjesama nakon čega smo bili odvedeni u naš hotel. Tek tada smo čuli detalje i težinu ovog slučaja.

Trenutno smo na promotivnoj turneji po Južnoj Americi i naši su koncerti često živi, no uvijek prijateljski i zabavni. Od promotora smo imali uvjerenje o dostatnom osiguranju i mjerama sigurnosti, a kako nam je ovo bio prvi put u Čileu nismo bili svjesni da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Htjeli bismo izraziti sućut svim pogođenim obiteljima i prijateljima”.

Muziku podržava