Tribute to AC/DC uz bend The Trio u petak u Tvornici

1280

U petak, 5. prosinca, u Tvornici će se održati program Tribute to AC/DC uz live nastup grupe The Trio. Ove godine obilježava se tri desetljeća postojanja jedne od najtrajnijih svjetskih heavy/hard rock atrakcija, australske grupe AC/DC koju su braća Angus i Malcom Young osnovala davne 1973. u Sidneyju. Cijena ulaznice je 30 kn.

Mlađi od njih dvojice, Agnus, imao je tada tek 15 godina, pa mu je sestra predložila da na pozornici nastupa u školskoj uniformi, u kratkim hlačama, što je s vremenom – uz njegovu bjesomučno glasnu gitaru i neizbrušene, nabrijane tekstove o porocima mladenačkog života – postalo zaštitnim znakom najeksponiranijeg člana benda.

U prvih šest godina postojanja na matičnom su kontinentu stekli solidno sljedbeništvo, da bi ih album “Highway To Hell” 1979. učinio svjetski poznatima. Nažalost, nekoliko mjeseci poslije tog prijelomnog izdanja umro je izvorni pjevač Bon Scott kojega je zamijenio Brian Johnson. Njegov prvi LP s ekstrovertnim Australcima, “Back In Black”, pokazao se još tiražnijim od prethodnog. Iako do danas nisu uspjeli ponoviti diskografske uspjehe s kraja 70-ih i iz prve polovice 80-ih, AC/DC su zahvaljujući stalnim svjetskim turnejama i beskompromisnom obraćanju publici sačuvali status omiljenih koncertnih izvođača. Na popisu pet velikih sastava koje bi prosječni hrvatski poklonik rocka volio vidjeti uživo, AC/DC imaju zajamčeno mjesto.

Muziku podržava