Tjedan bluesa u Zagrebu

1534

Od 16. do 22. siječnja u zagrebačkom BP Clubu održat će se Century Of Blues 2007, na kojem će nastupiti četiri sastava. Festival otvaraju naši poznati blueseri Little Pigeon’s ForHill Blues Band predvođeni vrsnim usnoharmonikašem Tomislavom Golubanom.

Raspored festivala:
16.1., Little Pigeon’s ForHill Blues Band (ulaznica 30 kn)

17. i 18.1., Raphael Wressnig Trio (ulaznica 40 kn)
Ovaj austrijski trio temelji svoj zvuk na naslijeđu Jimmy Smitha. Mladi orguljaš Raphael Wressnig originalnim kompozicijama zadivio je mnoge pri svakom nastupu. Prvi album su izdali pod naslovom “Manic Organic” u studenom 2002., a već sljedeći je izdan za etiketu ZYX u cijeloj Europi i Americi, i Cocerto Poll proglasio ga je kao ‘best jazz album’. U sastavu nastupaju Georg Jantscher na gitari i Lukas Knofler na bubnjevima.

Muziku podržava

19. i 20.1., Little Willie Littlefield (ulaznica 50 kn)
Ovaj djeda boogie woogie je svoj prvi album snimio u Houstonu, prije šezdeset godina. Snimio je preko četrdeset albuma te nastupao sa svim najpoznatijim blues glazbenicima diljem Amerike i Europe.

21. i 22.1., Vincent Williams & Ultrafunk Trio (ulaznica 50 kn)
Vincent Williams nastupa s triom Mike Sponze. Ovaj pjevač/plesač je surađivao s mnogim poznatim izvođačima poput Ice-T, Eminem, Marylyn Manson… Ovaj put će se predstaviti s mješavinom blues i funk programa.

Muziku podržava