Najprodavanija PC igra u povijesti, The Sims, neizostavna je razbibriga novije generacije ljubitelja strategijskih igara. Prije 18 godina premijerno je predstavljena, a danas, 13. ožujka, je izašlo i posljednje izdanje “The Sims 4 – My First Pet Stuff”, dok smo neki dan dočekali i novu mobilnu verziju.

Sama igra, iza koje stoji dizajner Will Wright i tvrtka Maxis, predstavlja simulaciju svakodnevnih aktivnosti virtualnih ljudi (Simsa) u kućanstvima smještenim u predgrađu SimCityja. Dakle, bazira se na njihovim životima nad kojima kontrolu imaju upravo igrači, a pod to je ulazilo kontroliranje dnevnih aktivnosti kao što su spavanje, hranjenje, kuhanje, održavanje higijene.

No kada je riječ o glazbi, ono što je bilo najinteresantnije kod Simsa je izmišljeni ‘Simlish’ jezik koji su producenti koristili kako za samu konverzaciju virtualnih ljudi, tako i u slučaju pjesama koje se pojavljuju u igri kako bi se ispromovirali razni glazbenici.

Dakle, glazbenici su odbacili engleski jezik i otpjevali svoje pjesme na ‘Simlishu’, što je bio i jasan pokazatelj da se mnogima od njih ideja pjevušenja besmislenih tekstova stvarajući zarazne melodije itekako svidjela. Uzevši u obzir da zakleti fanovi Simsa provode virtualne živote igrajući, i sam audio direktor Maxisa, Robi Kauker, svojevremeno je isticao kako glazba zbog toga nije smjela biti repetitivna, a raznovrsnost je bila ključna.

Tijekom godina, mnoštvo poznatih glazbenika je u studiju snimilo svoje velike hitove na ‘Simlishu’, a ovo je lista samo nekih poznatih faca koji su očigledno bili zaista ludi za Simsima. Čuti talentirane izvođače kako pjevaju besmislice, a u nekim slučajevima (poput Katy Perry) gledati njihova lica dok ih izvode u studiju je prilično urnebesno.

1Depeche Mode – “Suffer Well”

2Flaming Lips – “Free Radicals”

3Tegan & Sara – “Stop Desire”

4Lily Allen – “Smile”

5Katy Perry – “Last Friday”

6Nelly Furtado – “Manos Al Aire”

7Jason Derulo – “Don’t Wanna Go Home”

8Pussycat Dolls – “Don’t Cha”

9My Chemical Romance – “Na Na Na”

10Natasha Bedingfield – “Pocketful of Sunshine”

 

0 Shares