The Rolling Stones i Panda Bear najprodavaniji na Record Store Dayu 2011

Muzika.hr - Glasno i jasno!
888

Brown SugarThe Rolling Stonesa najprodavanija je vinilna singlica ovogodišnjeg izdanja Record Store Day, stoji u priopćenju agencije Nielsen SoundScan.

Podaci se odnose samo na područje SAD-a, a singlica se na svojem originalnom 7” formatu na tamošnjem tržištu prodala u 2.000 primjeraka.Najprodavanije vinilno album izdanje bilo je “TomboyPande Beara. Album člana benda Animal Collective prodan je u 7.000 kopija, dok je “Medium Rare“, posebno vinilno 120-gramsko izdanje Foo Fightersa napravljeno samo za tu prigodu, prodano je u 2.000 primjeraka.Event Record Store Day pridonijeo je rapidnom porastu interesa ljubitelja glazbe za vinilnim izdanjima – prodaja singlova na tom formatu u nezavisnim prodavaonicama ploča bila je 13 puta veća nego inače, dok je prodaja albuma skočila za fenomenalnih 220%.

14 vinilnih album izdanja snimljenih specijalno za event Record Store Day prodana su u 1.000 ili više primjeraka, dok je tiraža za 37 albuma skočila za 500 ili više kopija.

Muziku podržava

Također, nezavisne prodavaonice ploča izvjestile su kako su ove godine imale najuspješniji Record Store Day ikada. Prodaja albuma na fizičkom formatu tijekom Record Store Daya u SAD-u je porasla za 39%.

Record Store Day održao se u subotu 16. travnja.

Muziku podržava
Stisni