Superjunakinje u službi Vox Feminae festivala

Muzika.hr
409

Lajtmotiv šestog festivala Vox Feminae su superjunakinje kojima poručuju da biti žena u današnje vrijeme neminovno podrazumijeva posjedovanje nadnaravnih moći.

Izbor tema ovogodišnjih festivala je širok, od straight forward aktivističkih preko pop kulture te osobnih, intimnih priča pa sve do izuzetnih pojedinca i pojedinki koji daju pozitivan primjer društvu.

Na filmskom programu su zastupljene i neke glazbene ikone, ali i oni kojima je to za dlaku uspjelo postati. Uz koncert Antonya Hegartya iz grupe Antony and the Johnsons (“Turning”, redatelja Charlesa Atlasa) tu je i dokumentarni film o američkoj glam rock zvijezdi Jobriathu (“Jobriath A.D.”, Kieran Turner) čija karijera je unatoč svim predispozicijama završila neslavno.

Muziku podržava

Glazbeni program održavati će se u Kinu Europa, Funku i Sirupu, a nastupat će U pol’ 9 kod Sabe, Zbeletron kolektiv, švedska DJ-ica La Fleur i mnogi drugi.

Osim filmskih sadržaja, popratni sadržaji su besplatni, izuzev završnog partya u klubu Sirup.

Festivalska ulaznica moći će se nabaviti po cijeni od 100 kuna, a omogućuje besplatan ulazak na sve festivalske sadržaje, kao i na završni party u klubu Sirup. Ulaznice se mogu rezervirati na ulaznice@voxfeminae.net.

Više o programu nalazi se na festivalskoj stranici Voxfeminae.net.

Muziku podržava