“Stani na put” film o nastanku regionalne hip-hop scene

Promo članak
2106

U proljeće 2014. godine reperi iz regije sastali su se kako bi obilježili više od 20 godina domaćeg hip-hopa te ispričali svoju priču.

Stani na put” film je o počecima regionalne hip-hop scene, uz koji je snimljena i istoimena pjesma.Hip-hop je način života“, ovim motom se vode baš svi obožavatelji hip-hop kulture. Na prostorima bivše Jugoslavije elementi hip-hopa zaživjeli su sredinom ’80-ih godina prošlog stoljeća, dok se na prve albume domaćih izvođača čekalo više od desetljeća. Međutim, kada se hip-hop scena etablirala, imala je što ponuditi. U dokumentarcu, snimljenom u produkciji Red Bull Media House i MTV Adria, predstavljeni su pioniri i nosioci rep scene Balkana dok se vraćaju u prošlost i prisjećaju dragocjenih trenutaka.

Gru, General Woo, Bizzo, Baby Dooks, Remi, Shot, Koolade, Reksona, Marčelo, Edo Maajka, Frenkie, Kontra, Ikac, Struka, Shorty i Oneya, radijski voditelji i DJ-evi Slavin Balen, Phat Phillie, Frx , Soul i Munja uz muzičkog urednika Miška Bilbiju, opisuju svoj prvi dodir s hip-hop kulturom, prvi put kada su uzeli mikrofon u ruke i bacili rime, izborili se za prvi album i stvorili neraskidivu vezu sa svojom publikom.

Muziku podržava

Osim priče o nastanku pokreta, film prati i proces stvaranja zajedničke pjesme repera iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, koja obilježava 20 godina postojanja domaćeg repa. Od travnja do lipnja 2014. godine u Beogradu i Zagrebu, pod vodstvom DJ Phat Phillieja, okupili su se Reksona, General Woo, Gru, Marčelo, Frenkie, Remi, Baby Dooks i Kontra i na Kooladeov beat snimili pjesmu u legendarnom Morris studiju u Zagrebu. Tako je nastala pjesma “Stani na put”.

Dok njihove pjesme govore kako gledaju na život, u filmu ćete saznati kako ovi hip-hop velikani vide njihove karijere i rep scenu.

“Stanu na put” film o počecima regionalne hip-hop scene, možete pogledati 10. studenog od 21 sat na www.redbull.hr i MTV.

Muziku podržava