Biti poznata ličnost sa sobom donosi brojne prednosti i mane. Iako razni poznati glazbenici uživaju u svom statusu obožavanja od strane fanova, koji ih često doživljavaju vlastitim idolima, u svemu tome postoji i mračna strana.

Svi znamo za zaluđenog i mentalno nestabilnog stalkera Marka Davida Chapmana koji je nakon dobivanja autograma upucao slavnog Beatlea, Johna Lennona. Stalkera (uhoda) ima na svakom koraku, neki su jednostavno ludi i bizarni, neki su opasni manijaci, a neki pak nemaju nikakve loše namjere pa žele učiniti sve da impresioniraju svoje idole.

Najaktualniji slučaj u glazbenom svijetu je onaj povezan s Bruceom Rowleyem iz američke savezne države Connecticut koji je odlučio opljačkati banku kako bi impresionirao Taylor Swift. Nakon što je to učinio, našao se pred njezinon vilom na Rhode Islandu i krenuo bacati ukradeni novac (u iznosu od 1.600 dolara) preko njezine ograde. Očito nije bio svjestan činjenice da je jedna od najbogatijih žena u SAD-u te da se i sama ‘kupa’ u nekoliko stotinjaka milijuna dolara.

Nakon što su čuli koji mu je bio plan, policija je bila uvjerenja da je htio zaprositi Taylor. S obzirom da ona u tom trenutku nije bila kod kuće, nije trebalo proći puno vremena da otkriju tko stoji iza same pljačke koja se dan ranije dogodila u gradu Ansonia i potom ga optuže.

No, osim ovakvog na prvu smiješnog, a u usporedbi s drugima čak i simpatičnog primjera, glazbenici su svojevremeno proživljavali razne traume. U nastavku izdvajamo relativno aktualnije slučajeve glazbenika i njihovih najluđih stalkera…

1Lana Del Rey

U veljači ove godine policija je uhitila čovjeka imena Michael Hunt koji je imao namjeru otići na njezin koncert u Orlandu s namjerom da je otme, nakon čega je pronađen s nožem. Na njegovom Facebook profilu su se tako mogle naći fotografije Lane koje je editirao i ukrasio s dodatnim tekstom. Na jednom je pisalo “Michael & Lana zauvijek”, a na drugom “Još dva dana” što je ujedno i dokaz da ju je planirao upoznati.

Osim Hunta, tu je i Zachary Left, stalker koji je također bio apsolutno zaluđen poznatom pjevačicom i o kojemu se pisalo u medijima krajem 2015. i početkom 2016. Iza sebe ima 61 prekršaj, bipolaran je, a zakleo se da je njegova opsjednutost krenula nakon konzumacije halucinogena. Tada 19-godišnji Zachary pronađen je kako leži u garaži u Laninom domu u Malibuu, pobjegao je, ali ga je policija ubrzo uhitila zbog pronađenih opsjednutih ljubavnih pisama upućenih Lani. Tada je, uz razna služenja kazne, dobio i zabranu približavati joj se idućih 10 godina.

2Justin Timberlake

Justin Timberlake / Karen McNeil

Njegova stalkerica je Karen McNeil koja je za žrtve pikirala i Axla Rosea i Larsa Ulricha iz Metallice. Vrhunac se dogodio 2009. kada se pojavila u Justinovom domu tvrdeći kako je ona zapravo Bog te da je Justinu i njoj suđeno da vladaju zajedno. Ovo nije bio prvi put da je McNeil bila nepozvana posjetiteljica Justinovog doma u Los Angelesu, ali nakon ovog incidenta ubrzo je smještena u psihijatrijsku ustanovu, da bi je kasnije otpustili.

3Selena Gomez

Prije nekoliko godina Selena je imala uhodu imena Thomas Brodnicki za kojega se tvrdilo kako je imao preko 50 razgovora s Bogom o njezinom ubojstvu, iako je za TMZ to porekao. Brodnicki je potom morao proći kroz psihijatrijske procjene, a Selena mu je na njegov poticaj ‘zalijepila’ zabranu približavanja. 2014. je prekršio zabranu te joj je poslao e-mail u kojem je stajalo “Volim te svakim danom sve više.”

4Justin Bieber

Justin Bieber / Dana Martin

Dana Martin je Bieberov opasni stalker koji je služio kaznu u zatvoru u Novom Meksiku zbog brutalnog silovanja i ubojstva 15-godišnje djevojke. Kontaktirao je svog zatvorskog kolegu Marka Staakea i Markovog nećaka Tannera Ruanea s jednim jezivim zahtjevom – da pronađu Biebera i kastriraju ga s vrtnim škarama kako bi imao njegove ‘dijelove’ za suvenir. Svojevremeno je Martin priznao kako ga je Justin privlačio uz riječi: “On je zgodan klinac. Bih li legao u krevet s njim? Da. Legalan je, tako da vjerojatno bih.” Staake i Ruane su potom uhićeni, na Bieberovu sreću.

5Miley Cyrus

“Prijatelj sam s Miley Cyrus… Ona je moja žena. Ja i Miley smo prijatelji već pet godina”, izjava je Jasona Luisa Rivere upućena policiji nakon što je uhvaćen kako pokušava ući u njezinu kuću sa škarama. Miley je uspješno Riveri trajno zabranila prilazak, nakon čega je osuđen na 18 mjeseci zatvora.

6Beyoncé

Beyoncé / Bassey Essien

I ‘Queen B’ je imala ludog manijaka od stalkera. Bassey Essien je sam sebe uvjerio da je pravu Beyoncé ubila njezina lažna verzija koja sada zapravo živi njezin život pop zvijezde. ‘Lažnoj Beyoncé’ 2009. godine pisao je prijeteća pisma, a njezini zaštitari su na londonskom koncertu bili upoznati sa situacijom kako bi bili sigurni da se ne nalazi u blizini.

7Britney Spears

Britney Spears / Masahiko Shizawa

Masahiko Shizawa je bio čovjek koji je uhodio Britney još 2002. godine. Tvrdio je da je u nju ludo zaljubljen, pisao joj je ljubavna pisma, e-mailove i slao vlastite fotografije uz poruku “Proganjam te”. Iako je dobio zabranu prilaska, Shizawa ni tu nije stao te ju je uhodio ispred njezine dvije kuće, čak i u domu njezinih roditelja, pokušavajući doći do nje na sve moguće načine. Ono što je najluđe u cijeloj priči je činjenica da je Shizawa pokušao neuspješno tužiti Britney zbog susretanja s njezinim zaštitarima ispred njezinog doma. Tvrdio je kako je prošao ekstremni emocionalni stres nakon što je jedan od zaštitara uperio pištolj u njega.

8George Harrison

Nekadašnji Beatle, George Harrison, imao je također nekoliko bizarnih slučajeva – 1999. dogodila su mu se čak dva stalkerska slučajeva, a drugi je skoro završio s tragičnim posljedicama. Ovaj nezgodni slučaj zbio se kada mu je krajem 1999. u dom provalio Michael Abram te ga ozlijedio nožem ubovši ga u prsa, ozlijedivši i njegovu suprugu Oliviu. Kako bi mu odvratio pažnju, George se razbojniku derao “Hare Krišna, Hare Krišna”. Svega nekoliko tjedana prije tog nemilog događaja tada 27-godišnja Cristin Keleher je također provalila u njegov dom nakon čega ju je policija pronašla kako jede pizzu i pere vlastito rublje.

15 Shares