“Sretno dijete” na kino repertoaru od 29. siječnja

Avatar
1163

Glazbeni dokumentarni film “Sretno dijete” u režiji Igora Mirkovića, (produkcija Gerila DV film i Vizije SFT) premijreno se prikazuje u Zagrebu od 29. siječnja 2003. i to je ujedno početak prikazivanja filma u kino-mreži Hrvatske. “Sretno dijete” je priča o vremenu novoga vala, pjesmama Azre, Filma, Haustora i Idola, o urbanom duhu koji je stvorio desetke još danas živih i vitalnih pjesama.

Također, to je priča o odrastanju zadnje generacije djece socijalizma i njihovu pokušaju da, sa svih strana okruženi posljedicama ekonomske krize, žive život u ritmu muzike za ples…

Film “Sretno dijete” premijerno je prikazan na Pula Film Festivalu. Zagrebačka premijera dogodit će se na istom mjestu gdje su sastavi novog vala krajem sedamdesetih održavali svoje prve koncerte, u Studentskom centru, čime film simbolično pokušava vratiti svoje junake na ishodište. Svoj kino-život film će započeti trostrukom premijerom: tri dana zaredom, od 29. do 31. siječnja u prostorima Studentskog centra održat će se događanja u kojoj će posjetitelji za cijenu kino-ulaznice od 30 kuna, nakon prikazivanja filma dobiti i party sa svirkom uživo, izložbom i plesom.

Istodobno s filmom, iz tiska izlazi i knjiga Igor Mirković: “Sretno dijete”, u izdanju Fraktura d.o.o., priča o Zagrebu vremena novoga vala i nastanku najvitalnije scene ovoga podneblja. Kako papir može podnijeti mnogo više podataka od celuloidne vrpce, “Sretno dijete” u knjizi detaljnija je i potpunija verzija filmske priče.

Muziku podržava