SoundCloud potpisao ugovor s preko 20.000 nezavisnih etiketa

811

Nakon što je prošle godine potpisao ugovor o distribuciji glazbe s diskografskim gigantom Warner Music Groupom, glazbeni online streaming servis SoundCloud objavio je da je i dogovorio uvjete korištenja glazbenih sadržaja s još preko 20.000 nezavisnih izdavačkih kuća.

Sve je te kuće, među kojima se nalaze i Beggars Group (Vampire Weekend, FKA Twigs), Domino Records (Arctic Monkeys), Secretly Group (Bon Iver) te Epitaph Records (Jamie T), u procesu pregovora zastupala agencija Merlin – agencija specijalizirana za distribuciju digitalnih prava nezavisnih izdavača.

Ovim ugovorom nezavisnim izdavačima konačno će biti omogućeno isplaćivanje tantijema, što je svakako sjajna vijest s obzirom na mogućnosti poslovanja kojima je obično nezavisna scena ograničena.

Muziku podržava

“Nezavisni izvođači oduvijek su činili samu srž SoundClouda, a izrazito smo sretni što smo ovim partnerstvom proširili svoje poslovne suradnje na toliki broj nezavisnih glazbenih izdavačih kuća” izjavio je osnivač SoundClouda Alexander Ljung.

Potpisivanjem ugovora s nezavisnim izdavačima SoundCloud je učinio veliki korak prema svom pretplatničkom servisu, čije se pokretanje očekuje krajem ove godine.

Kako bi u toj nakani i uspio, još treba pridobiti i preostale dvije velike izdavačke kuće, Universal Music Group i Sony Music Group, od kojih je potonja prošloga mjeseca povukla glazbu svojih izvođača sa serivsa jer se nisu mogli dogovoriti oko licence.

Silna količina glazbe koju će mu ovi svježe potpisani ugovori donijeti na servis zasigurno će ga spasiti od sigurne propasti koja mu je dosad opasno prijetila.

SoundCloud svakoga mjeseca posjeti oko 250 milijuna slušatelja što ga čini drugim najvećim streaming servisom na svijetu, odmah iza YouTubea.

Muziku podržava