Široke ulice po prvi put u Rockmarku

1352

S novim utorkom i novim izdanjem Akustike na malenoj drvenoj pozornici zagrebačke glazbene knjižare Rockmark imamo priliku po prvi put ugostiti mlađahnu skupinu Široke ulice, s kojima ćemo akusticirati 17. veljače!

Ovi mladi rockeri svoju zajedničku priču započinju 2012. godine, kada su gitarist i tekstopisac Borna Ocvirk i pjevač Filip Komadina krenuli s realizacijom vlastitih glazbenih ideja. Ubrzo im se pridružio bubnjar Marko Balenović, a nešto kasnije i basist Ivan Cottiero te je korak po korak nastao današnji oblik i zvuk skupine Široke ulice!U samom početku momci su neke od svojih prvih pjesama snimili uz pomoć mladih producenata Filipa Packa i Luke Logožara u slovenskom SAE institutu, nakon čega je uslijedio i diskografski ugovor s Menartom te prvi singl “Sve je u redu“. Za spomenuti singl snimljen je i prateći videospot, uz pomoć Dejana Vranjanina, koji je zaslužan i za video za njihov drugi singl, pjesmu “Sunce je došlo“.

Tijekom ljeta prošle godine četvorka je započela i s radom na albumu prvijencu, kojeg su krajem rujna uspješno priveli kraju. Najavljen singlom “Sviraj rani rock’n’roll“, album je sredinom studenog ugledao i svjetlo dana, pod nazivom “Bijesni Dylan“.

Muziku podržava

Nakon koncertne promocije albuma u zagrebačkoj Tvornici kulture, Široke ulice će nam svoj debitantski album u akustičnom izdanju predstaviti u sklopu Akustike, što će nam biti prvi susret na akusticiranju. Već tjedan dana kasnije, u istom akustičnom izdanju će se predstaviti i pred riječkom publikom, u Tunelu.

Početak akusticiranja u Rockmarku je u 19 sati, a ulaz je slobodan! Vidimo se!

@akustikasession:
Instagram | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube

Akustika nosi Reebok Classic.

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava
Stisni