Sezonu Akustike privodimo kraju uz Brain Holidays u Rockmarku!

1143

Privodimo kraju aktualnu četvrtu sezonu serijala Akustika, i tom prigodom ćemo na našoj malenoj drvenoj pozornici Rockmarka, u utorak 10. lipnja, ugostiti skupinu Brain Holidays!

Kako to obično biva, kada smo krajem listopada prošle godine krenuli s novom, četvrtom po redu, sezonom akusticiranja, nismo bili niti svjesni da će nam tako brzo proletjeti. Iza nas je ukupno 30 svirki, u kojima smo imali priliku ugostiti čitav niz interesantnih glazbenika različitih žanrova, i iz tjedna u tjedan utorak pretvoriti utorak u akustični dan u zagrebačkom Rockmarku i riječkom Tunelu.Aktualna sezona polako nam se približila kraju te ćemo redoviti program akusticiranja završiti uz osmeročlanu skupinu Brain Holidays i njihove roots-reggae tonove. Osnovan 2000. godine, bend je sviračku praksu usavršavao po raznim festivalima i kroz razne nastupe, da bi svoj prvijenac “Stereo Roots” izdao 2006. godine.

Prošavši mukotrpan period izmjene postava, nekoliko prekida u radu i teških trenutaka, danas Brain Holidays svoju glazbu temelje na tradicionalnom zvuku s daškom novijih začina današnje, modernije reggae produkcije, a skupinu čine Marko Gaćina (vokal/ritam gitara), Martina Geber (prateći vokal/perkusije), Vanja Mrgić (prateći vokal/perkusije), Zdenko Ivanušić (saksofon), Ivan Tikvicki (klavijature), Domagoj Taftra (gitara), Tomislav Skoblar (bas gitara) i Miroslav Uremović (bubnjevi).

Muziku podržava

Krajem prošle godine pod okriljem Dallas Recordsa su objavili i svoj drugi studijski album, naziva “Save Peace Babylon Delete“, s kojeg su predstavljeni singlovi “Daj mi ljubav” i “Politika Man“. Upravo su se na tom albumu dokazali kao glavni predvodnici reggae žanra u Hrvatskoj, koji svojim pozitivnim vibracijama šire vedrinu i u dobrim i u lošim vremenima.

Kako njihovi reggae ritmovi zvuče u akustičnom obliku, zagrebačka publika imat će priliku provjeriti na zatvaranju aktualne sezone akustičnog serijala Akustika. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan!

Vidimo se!

Akustika na mrežama:
Instagram | Facebook | Twitter


[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava