Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Potreban” benda Harlekin. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Them Moose Rush – “Lethal Dose Of Pretty”

Them Moose Rush nastavlja s promocijom aktualnog albuma “Don’t Pick Your Noise” tako što predstavlja izvrstan spot za treći singl “Lethal Dose of Pretty”. Priča nas sada vodi u budućnost u kojoj ljudi obožavaju sve prugasto, a “estetske operacije” koje pretvaraju ljude u potpuno druge osobe su svakodnevne normalne radnje. Bend između ostalog uživo možete gledati na ovogodišnjem INmusic festivalu, SuperUhu, Europavoxu…

2. EoT – “Karma”

Nakon singla “Nažalost u pravu” kojim su opisali tamniju stranu životne borbe bez kompromisa i odustajanja, grupa EoT novom pjesmom “Karma” predstavlja zabavniju stranu borbe, ali ovog puta s ljudima kroz konkretnu i jednostavnu poruku: “Od tvojih provala cijeli svijet se raspada, karmu punu očaja širiš posvuda, jer sve što želim sad, sve što nisi ti, samo litru Ribara ili jedan caffetin.”

3. Činčila – “Egomanijak”

Sarajevski psihodelični funk rock sastav Činčila objavio je novi singl “Egomanijak” uz pripadajući zanimljivi videospot. Kako sami kažu tematika pjesme bavi se jednim od najvećih problema našeg suvremenog društva, a to je da je ego veći od zdravog razuma. Spot prikazuje jednu usamljenu egocentričnu osobu koja “traži izlaz”, ali ga ne nalazi te je ujedno i simbol “izgubljene generacije”, današnje otuđene mladeži.

4. Noair – “Colours”

Nakon uspješnog drugog studijskog albuma “Superhuman”, indie rock bend Noair sada predstavlja videospot za pjesmu “Colours”. Za razliku od prošloga, u novi spot uvrstili su boje koje oslikavaju emocije, kojima se protagonist pokušava uprijeti ili ih nadvladati. Rezultat je urbana estetska priča u kojoj brza montaža slijedi ritam pjesme.

5. Nezahvalnici feat. Gabi (Nola) – “Mrak”

Nakon prošlogodišnjeg singla “Sunce jutarnje” koji su snimili u suradnji s Nenom Belanom, Nezahvalnici su napravili novu suradnju. Pjesmu “Mrak” s njima je ovaj put otpjevala Gabi iz pulskog benda Nola, kreatora svima znanih hitova “Dio Tebe”, “Osmijeh”, i “Iznad oblaka”…

6. Mary May – “Somewhere Else”

Zagrebačka kantautorica Mary May koja svoj stil opisuje kao folk americanu, objavila je spotove za dva nova singla “Somewhere Else” i “Let Me Work” s nadolazećeg albuma prvijenca. Mary May pjeva o ljubavi, izgubljenoj i ponovno pronađenoj, ali i o izlasku iz zone komfora te otkrivanju sebe i svoje životne svrhe.

7. Doringo – “Termini”

Zagrebačka prog-rock grupa Doringo predstavlja live video za singl “Termini”. Snimka je to s nedavno održanog koncerta u Centru za kulturu Trešnjevka u kojem su uz svirke na Ribnjaku i Jarunu održali jedan od instrumentalnih koncerata.

8. Boško Jović – “Tango”

Gitarist Boško Jović, poznat i po suradnji s Amirom Medunjanin i s 2Cellos, objavio je drugi po redu album “Voyage”, a sada s njega predstavlja autorsku kompoziciju “Tango” i pripadajući spot.

9. Hesperian Death Horse – “Horde”

Zagrebački post metal/sludge bend Hesperian Death Horse snimio je video za pjesmu “Horde” koja će naći na nadolazećem albumu “Živ” koji je ujedno i drugi dio trilogije. “Radi se o svemirskoj univerzalnoj praznini i veličanstvenosti postojanja. Sve u ničemu i ništa u svemu. Razvoj kroz prihvaćanje.” poručuju iz benda o poruci same pjesme.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

208 Shares