Radio Luksemburg – U boji i pred kamerom

Muzika.hr
2567

Bend koji je svirao na jubilarnoj 50. Akustici svoje korijene vuče iz 2007. godine, kada su se zvali Slijepi kolosjek i vjerojatno sanjali velike pozornice, svjetla reflektora i nekontrolirane urlike obožavateljica u prvom redu.

Kroz sve ove godine prošli su kroz razne metamorfoze, kako u glazbenom izričaju, tako i u samoj postavi benda i imenu. Od 2010. djeluju kao šesteročlani bend pod imenom Radio Luksemburg, a alfa i omega benda je, kao i od samog početka, Zoran Beloša-Beli.Radio Luksemburg ispunio je u utorak, 20. ožujka, prostore Rockmarka sa svojim fanovima i to mahom ženske populacije, kojoj ovakva muzika očito i najviše prija. Bend svira ono što možemo nazvati mainstream pop-rock, iako su se te glazbene odrednice danas potpuno izgubile u sveopćem mikseru beskonačnih glazbenih pravaca. Ali, evo, stavimo Radio Luksemburg u tu kategoriju.

Slušajući ih te večeri, jasno se vidi da su inspiraciju crpili iz onoga što danas rade Kings of Leon i U2. Sve stavke stadionskog rocka su tu, od radiofoničnih gitarskih rifova do tekstova, koji su uglavnom mahom o izgubljenim i nesretnim ljubavima, do savršeno ispoliranog vokala.

Muziku podržava

Sudeći po klimi u Hrvatskoj i po onome što su si dečki iz Radio Luksemburga zacrtali kao cilj, sigurno ih čeka blistava karijera. Evo, danas sam pročitao da su nominirani za nagradu Porin u kategoriji ‘Novi izvođač godine’, uz Zorana Mišića i Ivana Vragolovicha.

Odmah nakon svirke smo ih smjestili pred našu kameru i postavili im nekoliko pitanja. Pjevač Nikola Marjanović i gitarist Zoran Beloša – Beli veselo i prpošno su odgovorili na naša pitanja te nam otkrili odakle ideja za naziv Radio Luksemburg, nekoliko detalja o prvijencu “Radio Luksemburg u boji” te još jednom pozvali na zagrebački koncert u Aquariusu, 23. ožujka.

Donosimo vam kratki video-intervju s dijelom Radio Luksemburga:

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava