Prvo gostovanje Akustike u Tunelu uz The Ant!

1301

Nakon otvorenja nove sezone Akustike u Rockmarku uz Meritas, slijedi nam i premijerno gostovanje u riječkom klubu Tunel, gdje ćemo ugostiti Anthonya Kukuljana, umjetničkog imena The Ant!

Kao što smo ranije i najavili, od ove sezone Akustika se osim u zagrebačkoj knjižari Rockmark održava svaki drugi utorak i u Rijeci, gdje ćemo se u utorak, 6. studenog po prvi put smjestiti u klub Tunel. Tom prilikom ćemo ujedno po prvi put ugostiti i riječkog kantautora The Anta.Glazbeni počeci Anthonya Kukuljana vežu se uz 1993. godinu i dvogodišnji staž pridruženog člana u bendu Pax Aeterna (kasnije PXA) te koncertnih aktivnosti, uglavnom po Italiji. Nekoliko godina kasnije postao je član En Facea (nakon albuma “S dlana boga pala si”), a posljednjih nekoliko godina bavio se stvaranjem prvog samostalnog albuma.

Početkom ljeta predstavio je folk-rock singl “River” i njime najavio debitantsko izdanje, koje je nedavno ugledalo svjetlo dana u obliku albuma “LP” (punog naziva “Love & Pain”). Sve pjesme otpjevane su na engleskom jeziku, a snimane su na Tascam 8-kanalnom porta studiju u Rijeci, ali i na Lošinju, Gorskom kotaru, Kastvu… Produkciju albuma potpisuje Vava, koji, uz Vedrana Križana na klavijaturama i Maju Veljak na violini, gostuje u dvije pjesme na slide gitari.

Muziku podržava

Već na prvo preslušavanje spomenutog singla, u glazbi The Anta se osjećaju snažni utjecaji američke neofolk scene, a kako novi materijal zvuči u potpuno akustičnom izdanju riječka publika imat će priliku čuti 6. studenog, na premijernom izdanju Akustike u klubu Tunel.

Početak svirke je u 21 sat, a ulaz je slobodan. Vidimo se?

Akustika – Sviđa mi se | Pratim te


[Ovaj projekt podržava HDS ZAMP]

Muziku podržava